USR vorbește pentru prima dată, deschis, despre posibilitatea organizării alegerilor anticipate. Prin vocea lui Cătălin Drulă, useriștii au arătat că alegerile înainte de termen nu sunt o soluție de dorit pentru România. Ei cred însă, că dacă nu se poate rezolva altcumva criza politică din prezent, acestea reprezintă un mecanism constituțional care trebuie pus în practică. Despre această variantă a vorbit pe larg fostul ministru al Transporturilor.

Cătălin Drulă a indicat că este corect, ca în final, românii să decidă prin vot, ce vor.

„Acum, eu nu cred că sunt de dorit, oricum cred că nu se pot organiza mai devreme de patru luni de la momentul căderii unei prime propuneri de premier, deci suntem cel puțin la patru luni și câteva zile de această declanșare ce ar putea avea loc mai degrabă în primăvară, trecând peste situația pandemică – până în primăvară sperăm să ne aflăm și într-o situație pandemică mai bună”, a declarat Cătălin Drulă.

USR cere PNL să scape de Florin Cîțu

Totuși, el este de părere că există încă resurse să fie găsite o soluție în actuala configurație politică a parlamentului. Drulă a arătat că USR este dispus până în ultimul moment să accepte o propunere din partea PNL pentru a reface coaliția. Fostul ministru userist l-a atacat pe Florin Cîțu și le-a cerut celor de la PNL să-și schimbe poziția pro-Cîțu.

„Cred că sunt din ce în ce mai mulţi oameni din PNL care înţeleg că nu se mai poate cu Florin Cîţu. Poate că şi preşedintele înţelege şi sper să înţeleagă că e mai importantă ţara decât un om, oricât de Superman ar fi, dacă îmi permiteţi o licenţă, şi că nu ne putem bloca într-un om cu ţara. Cred că încă există resurse în această configuraţie a Parlamentului rezultată în decembrie 2020, dacă nu, e cinstit până la urmă să mergem către alegători”, a spus Drulă.

În opinia sa, premierul PNL se face vinovat de modul în care conduce. Drulă a susținut că Florin Cîțu a luat decizii „pe persoană fizică”, fără să se consulte nici măcar cu cei din PNL.

Unii liberali, dispuși să meargă din nou în Coaliție

„De multe ori mi-am văzut colegii din PNL șocați cumva și încercând să repare cioburile unei farfurii care au căzut pe jos – șocați de anumite decizii, de momente prin care au trecut”, a mai spus Cătălin Drulă. El a explicat că USR le-a cerut liberalilor un parteneriat stabil, în care fiecare parte câștigă.

„Câțiva dintre liderii PNL chiar au spus asta: dacă guvernarea este bine, câștigăm toți. Mi s-a părut extraordinar și un mesaj inspirațional. Nu s-a întâmplat în practică tocmai din cauza premierului Florin Cîțu”, a mai declarat vicepreședintele USR.

Liderul USR a spus că există semnale că sunt mulţi oameni din PNL cu capul pe umeri, nu sunt în regulă cu ce s-a întâmplat. El a arătat că nu se referă, neapărat, la oamenii care îl susțin pe Ludovic Orban.