Marcel Ciolacu a dat ordinul! Se pregătesc de alegeri anticipate (SURSE)

Unul dintre liderii organizațiilor județene spune că la nivelul PSD a fost organizată o echipă de campanie națională. Aceasta, împreună cu consultanții din partid, lucrează la strategia Partidului Social Democrat în ceea ce privește alegerile anticipate.

„Preşedintele (PSD-n.r.) Marcel Ciolacu ne-a dat ordin ca Partidul Social Democrat să se pregătească pentru alegerile anticipate. Ne-a spus că actuala criză politică va avea ca finalitate alegerile anticipate”, spune unul din liderii organizaţiilor judeţene PSD.

În același timp, alte surse din conducerea PSD spun că au fost distribuite deja 2,1 milioane de pliante în toate județele.

„Peste 2,1 milioane de pliante au fost distribuite deja către toate judeţele. De altfel, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a avut în această săptămână discuţii cu secretarii executivi din filiale pentru a le transmite planul de organizare pentru perioada următoare”, spun sursele citate.

Mai mult decât atât, sursele citate spune că sunt programate întâlniri cu echipele din online în următoarea săptămână.

Klaus Iohannis este de părere că alegerile anticipate nu ar schimba nimic

De cealaltă parte, președintele Klaus Iohannis declara, la începutul lunii octombrie, că alegerile anticipate nu ar schimba cu nimic situația din România.

„Ce ar aduce? Aceleaşi partide, probabil cu aceleaşi procente, poate puţin, puţin modificate, ceea ce ne-ar aduce exact înapoi în situaţia în care suntem astăzi. Deci, în teorie, în Constituţie sunt prevăzute astfel de alegeri, însă ele, constituţional, nu sunt bine definite şi nu au avut loc niciodată până acum, din aceste considerente, alegeri anticipate.

Faptul că un partid tot defilează cu alegeri anticipate mi se pare mai degrabă o formă de eschivă din partea acestui partid, decât altceva”, declara șeful statului.