Ludovic Orban i-a atacat crunt pe liberali după ce aceștia au decis să discute cu cei de la PSD pentru formarea unui nou Guvern. El a susținut că votul românilor este falsificat, răstălmăcit, răsturnat, denaturat „în cea mai oribilă” operațiune de furt de încredere.

„În toți anii scurși de la Revoluție nu există egal pentru frauda politică pe care se pregătește să o comită Partidul Național Liberal.

Suntem la mai puțin de un an de zile de la alegerile parlamentare, iar votul românilor este falsificat, răstălmăcit, răsturnat, denaturat în cea mai oribilă operațiune de furt de încredere”, a comentat Orban pe pagina sa de Facebook.

Ludovic Orban, atac dur la adresa PNL

El a amintit că în anul 2019, PNL a reușit scoaterea PSD de la guvernare prin demiterea Guvernului Dăncilă. Atunci, a spus liderul PNL, s-a realizat pentru prima dată destituirea unui guvern PSD printr-o acțiune a Opoziției. Apoi, un an mai târziu, a amintit fostul șef al liberalilor, s-a mers împotriva unui proiect cu PSD.

„În 2020, PNL a cerut susținerea oamenilor pentru o guvernare de dreapta și a militat, dincolo de orice dubiu, împotriva unui proiect cu Partidul Social Democrat. În urmă cu o lună și jumătate, votul cerut în Congresul PNL, pentru moțiunea care a devenit programul politic al partidului, a fost unul împotriva unei înțelegeri cu PSD. Astăzi, actuala conducere a PNL face toate demersurile pentru readucerea PSD la guvernare”, a spus Ludovic Orban.

Nu există nicio explicație politică rațională pentru această decizie

El a arătat că nu există nicio explicație politică rațională pentru această decizie.

„NU există nicio explicație politică rațională pentru această decizie pentru simplul motiv că, nu numai că PNL nu a pomenit în campania electorală de această coaliție degenerată, dar întreaga campanie a fost împotriva PSD și în favoarea unei guvernări de centru-dreapta. Înhăitarea dintre PNL și PSD, trădându-i pe cei care au votat fiecare dintre cele două partide, nu este altceva decât o modalitate de a silui o țară întreagă la o guvernare împotriva voinței poporului român.

Așa se traduce sinuciderea politică aplicată în aceste zile Partidului Național Liberal, singurul partid istoric rămas pe scena politică, dar de care își bate joc în cel mai urât mod posibil o conducere nelegitimă impusă cu forța de Iohannis.

Această cârdășie inexplicabilă dintre Iohannis și PSD mă obligă pe mine și pe colegii mei cu conștiință să nu-i lăsăm fără reprezentare politică și fără speranță pe oamenii care ne-au acordat încrederea”, a punctat Orban.