Surse liberale au declarat pentru news.ro că există tensiuni mari în PNL. Potrivit acestora, premierul Florin Cîţu, l-a ameninţat pe Ludovic Orban luni seară, în Biroul Politic Naţional, că la următoarea şedinţă va fi exclus din partid.

Aceleași surse spun că reacția acidă a lui Florin Cîțu a venit în contextul în care Ludovic Orban a luat cuvântul împotriva propunerii sale de a lua mandat pentru începerea negocierilor cu PSD.

De menționat este faptul că, pentru a fi exclus din partid, o eventuală propunere a Biroului Politic trebuie votată în Consiliul Naţional, singurul for care ia decizia în acest caz.

Amintim faptul că, înaintea şedinţei în care s-a decis începerea negocierilor cu PSD, Ludovic Orban declara că, în cazul unui parteneriat de guvernare cu social-democraţii, va părăsi partidul.

Mai exact, el declara atunci că este o persoană fidelă cetățenilor care au avut încredere în PNL în tot acest timp. Totodată, el mai sublinia faptul că obligația sa este să asigure valorile liberale pe care românii le-au ales.

Orban, despre plecarea din PNL

Orban se întreba atunci de ce Florin Cîțu a acceptat negocierile cu PSD, acest lucru fiind contrar a tot ceea ”ce înseamnă PNL”. El mai declara că românii au avut încredere în anumite valori, pe care liberalii trebuie să și le mențină.

„Dacă se face o alianţă de guvernare cu PSD, drumurile noastre se vor despărţi. Eu rămân fidel cetăţenilor români care au avut încredere în PNL şi e obligaţia mea să asigur în continuare, alături de colegii mei care cred în valorile liberale, să asigurăm reprezentarea politică în Parlamentul României. (…) Asta e o legendă.

De ce Florin Cîţu s-a dus la întâlnire cu PSD? Nu trebuie să accepţi aşa ceva. E o acţiune contrară a tot ceea ce înseamnă PNL, a tot ceea ce înseamnă valori, principia în care noi am crezut şi în care cred atâţia români”, a afirmat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a avut o reacţie foarte dură şi după ce decizia a fost luată. „Ce legătură este între PNL şi fostul partid comunist? Nicio legătură”, a subliniat Ludovic Orban.

Amintim faptul că Ludovic Orban a mai avut o ieșirea nervoasă în urmă cu câteva săptămâni, atunci când era uimit de modul în care atitudinea șefului statului, Klaus Iohannis, s-a schimbat.