Într-o postare pe pagina de Facebook, Grupul Parlamentar PNL – Camera Deputaților informează că liberalii au avut o zi productivă în Camera Deputaților. Mai exact, două proiecte importante pentru cetățeni și pornite de deputații PNL au fost adoptate de Camera Deputaților, urmând să meargă spre promulgare la președintele Klaus Iohannis.

„Andronache Gabriel , liderul Grupului deputaților PNL: Încă o zi fastă pentru Grupul Parlamentar PNL din Camera Deputaților, din perspectivă legislativă. Alte două proiecte de lege în folosul cetățenilor pornite de deputații PNL au fost adoptate de Camera Deputaților și vor merge la promulgare!!!”, arată sursa citată.

Totodată, Grupul Parlamentar PNL ține să le mulțumească liberalilor pentru adoptarea legilor. Este vorba despre Gigel Știrbu, deputat PNL, privind legea prin care se stabilește ca parte din taxele pe pariurile sportive să devină fonduri la dispoziția Comitetului Sportiv și Olimpic Român, dar și liberalii Cornel Olar și Florin Roman pentru adoptarea Legii de modificare a Codului Fiscal prin care se reduce la 5% TVAul pentru lemnele de foc.

PNL anunță că se va strădui în continuare ca toate proiectele liberale aflate în dezbatere să devină într-un timp cât mai scurt legi.

„Felicitări Gigel Știrbu, deputat PNL pentru adoptarea Legii prin care se stabilește ca parte din taxele pe pariurile sportive să devină fonduri la dispoziția Comitetului Sportiv și Olimpic Român (PLx nr.207/2021)

Legea prin care se reduce TVA-ul la lemnele de foc a trecut de Camera Deputaților

Felicitări Cornel Olar și Florin Roman, deputați PNL, pentru adoptarea Legii de modificare a Codului Fiscal prin care se reduce la 5% TVAul pentru lemnele de foc (PLx nr.8/2018)

Ne străduim ca alte multe proiecte liberale aflate în dezbatere sa devină legi in scurt timp!”, se mai arată în postare.

De menționat este faptul că, potrivit unuia dintre proiecte, cota redusă de TVA de 5% se aplică pentru livrările de lemn de foc, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00, realizate către persoane juridice sau alte entităţi, indiferent de forma juridică de organizare a acestora, inclusiv şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială.

În ceea ce privește prevederile celui de-al doilea proiect, acesta menţionează că TVA de 5% se aplică, de asemenea, asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri şi prestări de servicii: livrarea de lemn de foc către persoanele fizice, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00.