Anunțul care cutremură scena politică! Ludovic Orban s-a săturat: E picătura care a umplut paharul

Invitat în platoul B1 TV, fostul premier al României, Ludovic Orban,  spune că săptămâna viitoare își va da demisia din Partidul Național Liberal, în urma propunerii lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier.

„Decizia de a-l propune pe domnul Ciucă nu a fost luată dimineață, la ora 10.00, în simulacrul de BEX, care nu e for statutar al partidului. Candidatul se stabilește în Consiliul Național! Ședința de azi a durat 4 minute. Asta înseamnă dezbatere în PNL în conducerea impusă de Iohannis. A fost o informare că va fi propus Ciucă. Decizia a fost luată aseară, la Vila Lac, unde au participat un număr restrâns de persoane, la întâlnirea cu Iohannis. Veniseră să se bată ăștia care-l sprijineau pe Bode cu cei care-l sprijineau pe Cîțu. A ieșit cine a vrut Iohannis.

Partidul Național Liberal nu mai există, forurile statutare nu mai există, PNL este o prelungire fără voință care nu mai ține cont de dorința cetățenilor, de voința membrilor de partid. E pur și simplu o conducere plină de obediență care nu are niciun fel de coloană vertebrală, niciun fel de opinii și niciun fel de păreri.”, spune Ludovic Orban.

Trădare gravă

Fostul președinte al liberalilor mai spune că decizia președintelui reprezintă ”o trădare gravă a legăturilor care au votat cu Klaus Iohannis”.

”Pentru mine, decizia lui Iohannis de a forța conducerea PNL, de a-l impune pe Ciucă, la înțelegere cu PSD este o decizie care reprezintă o trădare gravă a legăturilor care au votat cu Klaus Iohannis și în primul tur și în al doilea tur și o trădare gravă a legăturilor care au votat PNL tocmai pentru a ține PSD departe de guvernare. (…)

Eu categoric nu voi vota pe domnul Ciucă, iar pentru mine asta e picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL.

Pentru mine, atât Iohannis, cât și conducerea nelegitimă, gașca demolatoare cum le spun eu celor care s-au auto-intitulat echipa câștigătoare au trădat grav interesele cetățenilor români”, a declarat Ludovic Orban, în direct la B1 TV.

Ludovic Orban și-a dat demisia și din funcția de președinte al Camerei Deputaților

După ce a pierdut alegerile interne, Ludovic Orban a anunțat că își dă demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților, decizie pe care a anunțat-o încă din campanie.

”Eu ce gândesc spun și ce spun fac. Am anunțat încă din campania internă că în cazul în care nu voi fi ales președinte al PNL îmi voi prezenta demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. În urmă cu aproximativ 5 minute mi-am scris demisia și am înaintat-o către Biroul Permanent al Camerei Deputaților și către secretarul general al Camerei Deputaților. Demisionez din mai multe motive. În primul rând, pentru faptul că am anunțat această demisie ca urmare a faptului că eu consider că pentru a putea gira astfel de funcții în statul român, dacă ești om de stat, nu poți să girezi astfel de funcții decât dacă beneficiezi de legitimitate, iar legitimitatea este conferită de votul cetățenilor care este acordat către formațiunile politice care se prezintă în alegeri. Atâta timp cât eu astăzi nu mai sunt președinte al PNL, consider că nu mai pot exercita această funcție.

Motivul însă principal al demisiei mele este legat de faptul că nu mai pot fi părtaș la decizii luate de o conducere instalată cu forța în fruntea PNL, decizii care nu mai au nicio legătură cu angajamentele făcute de PNL în campania electorală pentru alegerile parlamentare. (…) Gruparea demolatoare care l-a susținut pe Florin Cîțu, în frunte cu Klaus Iohannis, literalmente au călcat în picioare democrația din Partidul Național Liberal, au impus o conducere în pofida voinței reale a membrilor PNL și după impunerea acestei conduceri, practic și-au încălcat toate angajamentele luate în fața românilor. Eu nu pot să fiu părtaș la trădarea cetățenilor români care și-au exprimat încrederea în PNL. Eu nu pot să fiu complice la decizii care trebuiau să mă forțeze pe mine să încalc democrația, prevederile constituționale, principiul constituțional al statului de drept numai pentru interese meschine politice. Nu mai pot să exercit funcția de președinte al Camerei Deputaților  din partea PNL atât timp cât gruparea demolatoare din jurul lui Cîțu, cu sprijinul președintelui Iohannis, după ce a călcat democrația în PNL, este pregătită să calce în picioare democrația în România.”, a anunțat Ludovic Orban în cadrul unei conferințe de presă.