Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, după consultările de la Cotroceni, că social-democrații nu vor susține un guvern minoritar al PNL. Mai mult, liderul social democrat a atras atenția că va discuta dor cu premierul desemnat, dacă acesta va fi Nicolae Ciucă. Despre PNL spune că în cazul în care vor să stea la discuții, trebuie să își schimbe întâi statutul partidului.

”Este cazul ca noi, oamenii politici, să facem un pas înapoi și să lăsăm specialiștii să spună ce este mai bine de făcut în România, în țara în care au murit mai mulți. Am fost astăzi la consultări însoțit de doi specialiști în zona sanitară, de domnul profesor Rafila și de domnul profesor Streinu Cercel. Mai mult de jumătate din discuții au fost pe tema pandemiei. Rămân consecvent și spun că soluția pentru România este un guvern de largă cu largă majoritate în Parlament”, a spus Marcel Ciolacu.

De asemenea, acesta crede că se dorește refacerea coaliției PNL-USR-UDMR.

„Prin decizia PNL de a face altă desemnare decât domnul Cîțu noi am înțeles foarte clar că se dorește formarea unui noi Guvern de dreapta. Vom vedea pe cine va desemna domnul președinte Klaus Iohannis și pe urmă ce majorități se vor forma”, a mai transmis social-democratul.

PSD refuză invitația PNL

Marcel Ciolacu a mai atras atenția că PNL trebuie să își schimbe statutul, dacă vrea discuții cu PSD și refuză invitația lui Florin Cîțu pentru discuții.

„PNL nu are opțiuni, are o decizie că nu discută cu PSD. Nu cred că PNL încalcă statutul ca să vorbească cu PSD. Nu a existat acest dialog până la acest moment privind formarea unei majorități. PSD a câștigat alegerile și atunci PSD nu poate face parte dintr-un guvern fără să aibă primul ministru desemnat din partea PSD. În acest moment nu avem un candidat de prim ministru desemnat. După ce vom avea un prim ministru desemnat vom avea un dialog pentru formarea unei majorități și vom vedea ce decizie vom lua”, a mai completat Marcel Ciolacu.