Subiectul deciziilor şi restricţiilor impuse în pandemie în România este unul extrem de controversat, mai ales că multe voci contestă unele decizii luate de politicieni, care nu par să asculte de sfaturile specialiştilor în acest domeniu.

“Ca om politic, aș dori să mă abțin să dau soluții”

Cum se plasează preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, în tot acest scandal? Şeful social-democraţilor spune că soluţiile privind situaţia din ţara noastră ar trebui să vină de la specialişti precum profesorul Alexandru Rafila sau Adrian Streinu-Cercel, şi nu de la el, care este doar un om politic.

“Cred că trebuie să devenim cu toții mult mai responsabili. (…) Cred că domnul Rafila și domnul Cercel sunt mult mai îndreptățiți să răspundă la aceste întrebări. Ca om politic, aș dori să mă abțin să dau soluții”, a precizat, miercuri, Marcel Ciolacu.

“Cred că e timpul ca politicienii care nu sunt de specialitate să nu îşi mai dea cu părerea (despre pandemie – n.red.). (…) Eu cred că politicienii ar trebui să înceapă să se mai abţină să îşi dea cu părerea, pentru că vedem unde s-a ajuns, mai ales prin actul de guvernare al lor.

Ar trebui să se mai abţină să îşi dea cu părerea şi din acest moment să îşi dea cu părerea specialiştii”, a mai spus acesta, în Parlament.

Marcel Ciolacu spune că merge să se vaccineze cu doza a treia

Liderul PSD i-a mai încurajat pe români să meargă să se vaccineze, anunţând că va merge astăzi, alături de alţi parlamentari PSD, să facă a treia doză de vaccin anti-COVID.

“Cred că toată lumea trebuie să respecte legea. Mai mult, am făcut un apel către toţi colegii mei care nu au făcut doza a treia de vaccin ca după acest vot să mergem la Romexpo, ca orice cetăţean, să facem acest vaccin”, a spus, miercuri, Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a fost întrebat de jurnalişti dacă formaţiunea sa ar fi gata să susţină un Guvern minoritar, în cazul în care Cabinetul Dacian Cioloş nu trece miercuri de Parlament.

“Nu am luat o decizie în acest sens. Cred că este un moment de responsabilitate, ar trebui să stăm un pic mai aplicaţi de vorbă şi să vedem ce se întâmplă efectiv în România”, a răspuns Marcel Ciolacu.