PSD vrea să dea cea mai mare lovitură pe scena politică. Pesediștii se gândesc să susțină campania „Fără penali în funcții publice, lansată de USR PLUS.

„Cer, ca prioritate zero, la Senat să fie introdus pe ordinea de zi proiectul”, a anunțat luni Marcel Ciolacu.

„Voi cere, ca prioritate zero, la Senat să fie introdus pe ordinea de zi proiectul, astfel încât, după promulgarea legii, dl. prim-ministru penal condamnat să organizeze referendumul prin care românii să se exprime dacă doresc sau nu penali în funcţii publice. Eu sunt ferm convins că românii, peste 90%, nu doresc penali în nicio funcţie publică”, spune Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, cerere către Barna și Cioloș

El a mai spus că cere „Biroului Permanent al Senatului, liderului senatorilor PSD şi nu în ultimul rând domnului Barna, susţinătorul proiectului Fără penali, şi domnului Cioloş” să introducă, la prima şedinţă a Biroului Permanent al Senatului, pe ordinea de zi acest proiect de lege.

Camera Deputaţilor a votat pe 27 iunie 2020 legea „Fără penali în funcţii publice”. La vot s-au înregistrat 295 de voturi „pentru” şi o singură abţinere.

Ciolacu a mai spus că printre prioritățile parlamentarilor social democrați se numără legea consumatorului vulnerabil, salariul minim și acordarea de stimulente financiare pentru creșterea producției autohtone.

„O să venim la 1 septembrie cu mai multe pachete de legi, mai ales în zona economică. Amendamente la legea consumatorului vulnerabil pentru extinderea și creșterea ajutorului și reducerea TVA-ului. Scumpirea energiei și a gazelor este și în zona economică. Scumpindu-se energia, vom avea importuri mult mai mari. Deficitul comercial va fi și mai mare, iar presiunea pe euro va fi una și mai mare. Românii vor avea o problemă și cu locurile de muncă pe care și le vor pierde. Salariul minim în funcție de studii, vechime și calificare astfel încât salariul să fie plătit corect. Acordarea de stimulente financiare pentru creșterea producției aici în România. Un program strategic pentru produsele agricole”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu