Ludovic Orban, cu un pas înafara PNL-ului: V-o spun ca să ştiţi. Speranţa moare ultima

Fostul lider liberal a fost întrebat miercuri, 20 octombrie, dacă îşi va da demisia din partid în cazul în care PNL îl va propune din nou pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier.

În acest context, Ludovic Orban a punctat că nu va susține niciodată propuneri „nedemne” de PNL și speră că formațiunea își va reveni.

Explicația oferită de Ludovic Orban

„Eu am anunţat public că nu voi susţine o astfel de propunere şi vă spun de acum că nu voi susţine nici alte propuneri pe care le consider nedemne de PNL. Deja sunt cu un pas în afara PNL, v-o spun ca să ştiţi. Nu am luat încă decizia, pentru că încă mă agăţ poate de o speranţă deşartă că le poate veni mintea la cap celor care astăzi au ocupat efectiv în forţă decizia în partid şi vor ţine cont de ceea ce spun cetăţenii români şi mai ales de ce spune baza PNL. E o iluzie. Încă mai sper, pentru că speranţa moare ultima.

Pe de altă parte, în momentul în care o să fiu convins că nu mai există nicio şansă ca PNL să-şi respecte tradiţia, valorile, credinţa şi mai ales să respecte cetăţeanul care crede în valorile liberale şi cetăţeanul care ne-a acordat încrederea, eu voi ţine cont nu de o posibilă relaţie cu conducerea partidului şi de promisiunile deşarte pe care mi le-ar putea face Iohannis sau altcineva, ci voi ţine cont de ceea ce spune cetăţeanul român, în special aceşti cetăţeni care au nevoie de reprezentare, cetăţenii din clasa de mijloc, antreprenorii, angajaţii din mediul privat, profesiile liberale, fermierii”, a declarat Ludovic Orban la Palatul Parlamentului.

Declarația făcută anterior de Orban

Ludovic Orban a vorbit anterior despre situația politică din România. Astfel, acesta a spus că, potrivit Statutului Partidului Naţional Liberal, chiar el este desemnat pentru funcția de premier.

„La ora actuală, premierul, conform Statutului Partidului Naţional Liberal, desemnat conform statutului, sunt eu. Pentru că premierul trebuie hotărât în Consiliul Naţional al PNL şi singurul Consiliu Naţional care a luat o decizie cu privire la candidatura premierului a fost Consiliul Naţional din 2019, când a fost desemnat şi Iohannis candidat la prezidenţiale. De atunci nu a mai existat o altă decizie”, a declarat, Ludovic Orban, la B1 TV.