Premierul interimar Florin Cîțu a anunțat că PNL nu va vota candidatura miniștrilor din Guvernul Cioloș și se va abține de la vot. Mai mult, i-au taxat direct pe cei din USR după ce liderul PNL l-a taxat pe Cioloș că nu ar da 2% pentru apărare cum era înțelegerea cu NATO și americanii.

„Am avut o ședință scurtă a grupului parlamentar al PNL, pentru a discuta despre audierile de astăzi. Le cer colegilor mei decență și profesionalism. Decizia a fost luată aseară în BEX, ne vom abține la votul pentru candidatura miniștrilor din acest Guvern. I-am rugat pe colegii mei să vină cu argumente clare. Am aflat surprins de la ministrul Apărării, domnul Ciucă, că în programul de guvernare al Guvernului Cioloș, apărarea nu mai primește 2%, deci primă încălcare a relației noastre cu NATO și a promisiunii noastre de a păstra acest procent.

Este clar că nu este o prioritate. Responsabilitatea domnului Dacian Cioloș să își facă majoritatea. Eu vorbesc pentru PNL, care va asigura cvorumul, dar a ales a nu vota acest Guvern. Sunt mai multe strategii, dar vom face tot ceea ce e ma important pentru români, pentru a rezolva această criză. Toate variantele sunt pe masă din partea PNL. Noi arătăm aici maturitate și deschidere, pentru că nu vom vota impotriva acestui Guvern. Din partea noastră există deschidere, ce a fost în trecut a fost în trecut. PNL a avut un congres și și-a ales conducerea cu o majoritate. Avem decizii în BEX, nu poate un alt partid să cenzureze deciziile noastre. Arătăm deschidere”, a transmis premierul interimar Florin Cîțu.

Mesaj dur pentru USR PLUS, coaliția se reface doar în jurul unui premier PNL

Florin Cîțu a mai explicat că o refacere a coaliției se poate realiza doar în jurul unui premier PNL. Mai mult, liberalii spun că au decizii adoptate conform cărora el este propunerea de prim-ministru.

”PNL, în această coaliție are funcția de premier. În coaliție PNL dă premierul. Toți trebuie să facem un pas în față, nu în spate. PNL are niște decizii deja adoptate”, a mai spus Florin Cîțu.