Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a făcut, miercuri, câteva declaraţii la Palatul Parlamentului, după votul plenurilor reunite pentru Cabinetul Dacian Cioloş.

Orban: Îl somez public pe Klaus Iohannis să renunţe la bătaia de joc la adresa românilor

Ludovic Orban nu a uitat de relaţia sa actuală tensionată cu preşedintele Klaus Iohannis şi spune că ar fi corect să-i ceară demisia acestuia, însă ştie că ar face acest lucru degeaba. Pe de altă parte, Orban îi transmite şefului statului să-şi aducă aminte de rolul pe care-l joacă şi să înceapă de urgenţă consultările cu partidele, chiar în seara zilei de miercuri sau cel mai târziu joi.

„Ar fi potrivit să îi cer demisia preşedintelui Iohannis, dar nu o fac, că ştiu că o fac degeaba. Îl somez public să-şi aducă aminte că e preşedintele României, să renunţe la bătaia de joc la adresa românilor.

Îl somez pe Iohannis să înceapă consultările nu peste o săptămână, ci în seara asta sau mâine. Nu mi-am schimbat punctul de vedere cu privire la cea mai bună, onorabilă şi rezonabilă soluţie pentru România. Refacerea coaliţiei ar putea fi această soluţie”, a declarat Orban.

„Solicit public demisia din funcția de premier a lui Florin Cîțu”

Fostul lider liberal a lansat un atac la baionetă la adresa celui care i-a luat locul în fruntea Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu, dar şi la adresa preşedintelui Iohannis, pe care-l consideră vinovat de actuala criză politică. Orban îi cere demisia lui Florin Cîţu din funcţia de premier.

„Am spus din capul locului că vinovatul de declanșarea unei crize politice e Klaus Iohannis. Ambiția bolnavă de a controla numirile procurorilor și de a impune la șefia PNL un om care nu mai are nicio șansă să fie premier sunt cauzele care au dus la criza politică.

Solicit public demisia din funcția de premier a lui Florin Cîțu. A demonstrat că nu are nicio urmă de responsablitate, a executat orbeşte toate ordinele primite, fără să ţină cont de consecinţele dramatice pentru România, iar astăzi e o frână evidentă în calea oricăror negocieri în care poate fi implicat PNL pentru a da o soluţie raţională acestei crize. Ar trebui să plece acasă şi cei care l-au susţinut”, a mai spus, miercuri, Ludovic Orban.

Orban: România, aruncată de Iohannis şi Cîţu într-o prăpastie din care nu ştiu când putem să ieşim

Liberalul afirmă că nu îşi mai doreşte să fie implicat în niciun proiect care face rău României şi care pleacă de la „gaşca demolatoare” a lui Iohannis şi Cîţu. Totodată, el face un apel către persoanele rezonabile rămase în PNL.

„Afirm răspicat că din acest moment nu mai sunt părtaş şi nu mai vreau să fiu complice la niciun proiect care face rău României, plecat de la Klaus Iohannis sau Floirn Cîţu şi gaşca demolatoare care la instigarea şi ordinele lui Iohannis a creat această situaţie şi aruncarea României înspre o prăpastie din care nu ştiu când putem să ieşim.

Dacă mai există oameni rezonabili în PNL, le cer să se implice în identificarea unei soluţii (…) Trebuie să fie un candidat care se bucură de încredere, să aibă respect şi susţinere, nu numai din PNL, ci trebuie să fie un om care să aibă cu adevărat respectul partenerilor de coaliţie şi capacitatea de a conduce un Guvern performant care să ofere soluţii rapide”, a adăugat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, demisie din PNL?!

Fostul preşedinte PNL a ameninţat chiar cu demisia din partid, dacă lucrurile nu se schimbă radical.

„Sunt categoric pentru o soluţie cât mai rapidă la criză, pe de altă parte, drumurile mele se despart de PNL dacă domnul Cîţu nu se duce acasă şi actuala conducere continuă să urmeze orbeşte ordinele de la Cotroceni”, a precizat, miercuri, Ludovic Orban.