Denunțul Elenei Udrea împotriva lui Florian Coldea

La data de 30 ianuarie 2015, Elena Udrea a formulat o declarație la DNA împotriva lui Florian Coldea, care îndeplinea interimatul funcției de director al SRI la acea vreme.

Ea l-a acuzat că ar fi orchestrat o campanie împotriva sa în cadrul Dosarului Microsoft. L-a acuzat că el i-ar fi cerut fostului său soț, Dorin Cocoș, o sumă de jumătate de milion de euro.

Florian Coldea, SRI
Florian Coldea / SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea
Dorin Cocoș
Dorin Cocoș / SURSA FOTO: Capital

Ce rol a avut Laura Codruța Kovesi?

În declarația sa, Elena Udrea a menționat și implicarea Laurei Codruța Kovesi, care era procuror-șef al DNA la momentul respectiv, scrie Realitatea.net. A vorbit și despre intervenții în procesul judiciar și despre primirea unor sume de bani în pungile cu mână.

La acea vreme, Elena Udrea a afirmat că a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de conducere la DNA. A spus și că Florian Coldea a fost cel care a sugerat întoarcerea Laurei Codruța Kovesi de la Bruxelles. Potrivit spuselor sale, cei doi aveau o relație foarte bună.

SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
Victor Ponta
SURSA FOTO: Dreamstime

Adevărul a ieșit la iveală pas cu pas

Informațiile furnizate de fostul ministru al Turismului au continuat să apară în presa națională și în anii care au urmat.

În anul 2017, de exemplu, Elena Udrea a fost convocată pentru audieri în cadrul comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din anul 2009, unde a vorbit despre intervențiile lui Florian Coldea, George Maior și Laura Codruța Kövesi.

George Maior
George Maior / SURSA FOTO: Inquam Photos, Liviu Florin Albei

Mai târziu, într-un interviu TV, acordat din penitenciar, ea a dezvăluit că Traian Băsescu a încercat să îi demită pe Florian Coldea și pe George Maior de la vârful SRI.

Totuși, era prea târziu. Începând cu anul 2012, Florian Coldea devenise deja mult mai influent decât Traian Băsescu.

traian basescu
SURSA FOTO: Dreamstime

„Era prea târziu, nu te mai asculta nimeni, n-a mai vrut dl. Maior. Pentru că un președinte nu putea să-l schimbe singur. A fost acolo o dispută constituțională dacă președintele, care l-a propus pe Florian Coldea, poate să-l și revoce.

Opiniile, deja Statul Paralel era peste tot, preluase CCR, ICCJ, deci toată lumea spunea cum trebuia, era pe finalul mandatului lui Băsescu. Cine mai asculta ce spune Traian Băsescu?!”, a afirmat ea.

AICI este denunțul Elenei Udrea împotriva lui Florian Coldea.