Victor Ponta, declarații șocante despre cazul lui Florian Coldea

Victor Ponta a oferit informații noi despre gruparea din jurul lui Florian Coldea, cu care susține că s-a întâlnit în repetate rânduri.

El crede că Traian Băsescu este cel responsabil pentru ascensiunea generalului. Fostul președinte al României ar fi avut controlul asupra Serviciilor Române de Informații (SRI) pe durata mandatului său.

Florian Coldea, SRI
Florian Coldea / SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea
Victor Ponta
Victor Ponta / SURSA FOTO: Inquam Photos, Silviu Filip

Potrivit spuselor sale, Traian Băsescu și Klaus Iohannis au profitat de dosare politice pentru a-l achita, iar „acuma Băsescu se spală pe mâini ca Pilat din Pont”.

Ponta susține ferm că fostul președinte al României minte și că întotdeauna a dorit ca sistemul să lucreze în favoarea s pentru a le face rău adversarilor politici. În opinia sa, Traian Băsescu este și va rămâne „o lichea politică”, care nu are curajul să spună adevărul.

Klaus Iohannis
SURSA FOTO: Facebook, Klaus Iohannis

„Nu știu, decât repet, că doamna Kovesi, domnul Uncheșelu și domnul Portocală sunt cei care mi-au făcut mie și familiei aceste dosare, judecătorii m-au achitat.

Dar știu sigur că și Traian Băsescu și Klaus Iohannis s-au bucurat să folosească dosare politice în scopuri de genul ăsta. E un lucru foarte rău și sper să nu se mai întâmple acest lucru. (…) Acuma că Băsescu se spală pe mâini ca Pilat din Pont e clasic pentru el. (…)

Băsescu minte ca de obicei, el n-a făcut o greșeală, el a vrut întotdeauna ca sistemul să lucreze pentru el și să le facă rău adversarilor lui politici și după aia asta e… s-a mai întors și împotriva lui sistemul. Băsescu, după părerea mea, s-a născut și va muri tot o lichea politică și nu are curaj acum să spună adevărul.

Și văd că acum dă în Coldea, care e luat de DNA, dar o laudă pe Kovesi. Nu va supărați, dar toate mandatele, toate semnăturile sunt ale lui Kovesi?”, a spus el în cadrul unui interviu acordat pentru Realitatea Plus.

Instituțiile justiției n-ar trebui implicate în „bătălia politică”

Crede că este important ca instituțiile justiției să nu mai fie utilizate în lupta politică, așa cum au fost în timpul mandatelor lui Traian Băsescu și Klaus Iohannis.

Nicio instituție nu ar trebui să fie dependentă de o persoană, indiferent de numele acelei persoane.

„Este important ca instituțiile justiției, și mă refer la parchet acum, să nu mai fie folosite în bătălia politică așa cum au fost folosite de Traian Băsescu și Klaus Iohannis. (…) Eu nu sunt expert în servicii de informații.

Nu știu care va fi impactul și nu cred că va fi o problemă pentru instituție. Nicio instituție nu stă într-un om, indiferent cum se numește acel om”, a precizat fostul premier al României.