Mircea Geoană, considerat imatur de către Traian Băsescu

Traian Băsescu a vorbit, în cadrul unei emisiuni la România TV, despre secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Acesta spune că Geoană nu prezintă suficientă maturitate.

De asemenea, el a mai spus că alegerile prezidențiale sunt mult mai departe, subliniind că mai important este ceea ce se întâmplă cu Alianța PSD-PNL.

Traian Băsescu a criticat ideea că PSD și PNL ar fi împreună pentru stabilitate. El a sugerat că acest lucru ar fi o manevră pentru a obține un monopol de putere. De asemenea, el a mai respins ideea că ar fi corect ca partidele să se coalizeze pentru a elimina primarii de altă culoare politică, cum ar fi USR, susținând că acest lucru ar fi în detrimentul democrației.

În plus, fostul președinte al României este sceptic cu privire la candidatul comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale.

Acesta a negat că Mircea Geoană ar fi fost propunerea României pentru funcția de general adjunct la NATO.

„Geoana, la varsta lui, este imatur, este cum a spus un domn foarte inspirat la dumneavoastra in studio, nu este suficient de matur. Prezidentialele sunt mai departe, ne apropiem de un moment extrem de important, pacaleala ca PSD si PNL sunt impreuna pentru stabilitate, faptul ca sunt necinstiti ca acolo unde sunt primari de alta culoare, ex. USR, s-au coalizat ca sa-i zboare, vor sa creeze monopol de putere. NU poti merge pe varianta, fac orice ca sa nu ai bani de campanie si spui ca este democratie. Va spun public, vor fi contestate alegerile pentru indisponibilizarea banilor pentru campanie la PMP.

Candidat comun PSD – PNL la prezidentiale? NU cred. Spre deosebire de ei, mi-am facut cariera singur. NU am stat la usa nimanui. Mircea Geoana nu a fost propunerea Romaniei pentru functia de general adj la NATO”, a spus Traian Băsescu la România Tv.

Traian Băsescu
SURSA FOTO: Facebook, Traian Băsescu

Mircea Geoană nu va reuși să câștige prezidențiale

Anterior, Traian Băsescu spunea că este posibil ca Mircea Geoană să candideze la alegerile prezidențiale, însă principala sa problemă ține de găsirea sprijinului vreunui partid.

Fostul președinte spune că acesta nu ar reuși să câștige alegerile individual.

Având în vedere că nu dispune de susținerea unui partid, este puțin probabil să ajungă în turul al doilea.

El a menționat că l-a învins pe Geoană de două ori în trecut, o dată în cursa pentru Primăria Capitalei și o dată în alegerile prezidențiale.

Acesta a mai spus că Geoană a fost înfrânt în competiția electorală. Ulterior, lupta sa în alegerile prezidențiale a fost o greșeală. În ceea ce privește funcția lui la NATO, Băsescu a spus că nu crede ca el să fi fost propus de vreo instituție a statului.

„Este evident că va candida, marea problemă e dacă va găsi un partid pentru că individual, pe cont propriu, nu va reuși să câștige prezidențiale. Nu are mașinăria de partid și nu va intra în turul 2. (…)Pe Mircea Geoană l-am bătut de două ori. O dată la Primăria Capitalei, o dată la prezidențiale, îi știu povestea cum i s-au furat lui alegerile în 2009 pe care o repetă toți cei care au fost împotriva mea. În 2009 era aliniată împotriva mea toată mass-media, excepție B1 TV. Toți erau împotriva mea și nu-și pot explica cum a funcționat criteriul că nimeni nu poate câștiga un război cu prea. Uite că se poate, în 2009 s-a demonstrat că se poate.

Nu avea cum să se fure alegerile în favoarea mea pentru că în secțiile de votare erau toate partidele reprezentate și toate erau împotriva mea, eu aveam unul singur. S-a dovedit că mie mi se furaseră câteva voturi la cele anulate. Deci, povestea asta cu Geoană a câștigat în 2009, pe Geoană l-am bătut cum l-am prins. A fost o greșeală că după ce l-am bătut la Capitală, să-ș bage și la prezidențiale împotriva mea. Nu aș aduce ca argument funcția importantă la NATO până când nu aș avea certitudinea că a fost propus statul român. Nu știu cine l-a propus, dar eu nu l-am propus. Nu cred că a fost propus de o instituție a statului român”, spunea Băsescu cu alt prilej.