Reacția lui Florian Coldea după ce a fost pus sub control judiciar: Să ne lămurim…

Fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, a declarat luni, când s-a prezentat la Poliție în conformitate cu obligațiile stabilite prin măsura controlului judiciar, că are încredere totală în justiție. El a menționat că nu va oferi alte detalii până la finalizarea anchetei. „O să vă transmit un punct de vedere corect, coerent, după ce ne lămurim despre ce este vorba”, le-a comunicat el jurnaliștilor.

Coldea a fost așteptat luni de către jurnaliști la sediul Poliției unde avea obligația să se prezinte în timpul controlului judiciar, fiind întrebat când va oferi explicații. El a spus că va da aceste explicații în fața justiției.

”Am totală încredere în justiţie”, a afirmat el.

Coldea s-a lăsat greu convins să facă și alte declarații în fața presei.

”Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei. (…) Respect poziţia presei de a se interesa despre acest subiect de interes public, dar pentru moment vă rog să mă înţelegeţi, aşa cum este firesc. (…) Justiţia o fac alte instituţii… Nu este momentul, sunt audieri, este faza urmăririi penale. Vă asigur, aşa cum am promis de fiecare dată, că o să vă transmit un punct de vedere corect, coerent, după ce ne lămurim despre ce este vorba”, a spus Coldea.

Acuzat de trafic de influență

Fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, fostul șef al Direcției juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă și omul de afaceri Dan Tocaci sunt acuzați de trafic de influență într-un dosar în care au avut loc audieri începând de joi. DNA a furnizat primele informații în acest caz, fără a menționa numele celor implicați, cei doi generali SRI fiind identificați ca oameni de afaceri.

Fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, fostul șef al Direcției juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă și omul de afaceri Dan Tocaci au fost audiați joi la DNA, ca urmare a unui denunț depus de omul de afaceri Cătălin Hideg.

Acesta susținea că i s-a cerut de către Dumbravă să plătească avocatului Doru Trăilă un onorariu de 700.000 de euro, mult peste sumele obișnuite în România, pentru a obține o condamnare cu suspendare în instanță. Cătălin Hideg, care are o condamnare de patru ani de închisoare în primă instanță, în urma unei anchete desfășurate de Parchetul European, afirma că i s-a spus că Florian Coldea este „singurul din România care are pârghiile necesare pentru a rezolva” dosarul său penal.

Hideg afirma că a dat deja avocatului Trăilă 100.000 de euro, iar suma totală convenită era de 600.000 de euro. Coldea, Dumbravă, Trăilă și Tocaci au părăsit sediul DNA vineri, după ora 3 dimineața.