El ar putea fi noul ministru al Sănătății: Probabil voi accepta postul, dacă mi se va propune

De-a lungul timpului, diferite nume au fost vehiculate atât pentru funcția de premier ar României, cât și pentru ministerele aferente. Joi seara, Mihai Gâdea a prezentat, în direct, o listă cu miniștrii care ar putea forma noul Guvern, nume atât din PSD cât și din PNL.

Pe listă, în dreptul Ministerului Sănătății era trecut numele profesorului Alexandru Rafila. În acest context, acesta a precizat că dacă i se va propune să preia portofoliul de la acest minister, atunci va accepta.

Acesta a motivat că ar accepta funcția de ministru al Sănătății deoarece a avut o atitudine vocală cu prestația acestui minister și deoarece ar aborda într-un mod echilibrat problemele apărute.

Alexandru Rafila a mai spus printre prioritățile pe care le-ar avea din postura de șef al Sănătății, se numără reducerea numărului de cazuri de coronavirus și de decese asociate acestei boli.

Oamenii ar trebui să aibă acces la un pachet minim de investigații

Într-o altă ordine de idei, profesorul Alexandru Rafila a declarat că majoritatea cazurilor grave sunt cauzate din cauză că oamenii merg prea târziu la medic și din cauza faptului că nu comunică atunci când s-au infectat.

Deputatul PSD a mai spus că oamenii nu înțeleg cu adevărat gravitatea bolii, subliniind că aceștia ar trebui să aibă acces încă de la medicul de familie la un pachet minim de investigații și de tratament, ceea ce ar reduce și presiunea pe spitale.

Acesta mai spune că există și anumite deficiențe, precum faptul că România a fost în stare de alertă și în vară, când a fost o perioadă de acalmie în evoluția epidemiei de coronavirus, dar și acum, când sunt 500 de decese pe zi.

„De ce nu am discutat despre certificatul verde din vară, odată cu restul UE”, a întrebat retoric Rafila, care a subliniat lentoarea cu care Executivul a administrat unele probleme legate de evoluția și limitarea pandemiei.