Informație de ultimă oră despre vaccinarea anti-COVID. În contextul îngrijorărilor generate de tulpina Omicron care se răspândește cu rapiditate la nivel mondial, ministrul federal al sănătății din Germania, Karl Lauterbach, în vârstă de 58 de ani, care a preluat miercuri protofoliul de la Jens Spahn anunță o nouă regulă.

Mai exact, în prima sa declarație publică, Lauterbach a subliniat importanța vaccinărilor de rapel în lupta împotriva noii variante corona Omicron. Mai exact, el a adăugat că vaccinarea completă este doar cea cu trei doze și nicidecum doar două.

„Vaccinarea este completă doar dacă ați fost vaccinați de trei ori”, a declarat miercuri politicianul SPD la „Heute Journal” al ZDF.

El a adăugat că această măsură vine în contextul în care trei doze de vaccin ar trebui să ofere protecție în cazul variantei Omicron. Totodată, el a mai adăugat că există posibilitatea ca două vaccinări să atenueze deja boala „și probabil trei vaccinări vor proteja foarte bine împotriva bolilor grave”.

Totodată, ministrul a ținut să tragă și un semnal de alarmă referitor la situația la nivel național. Lauterbach a declarat că în cazul în care varianta Omicron ar ajunge în toată Germania, acest lucru ar putea avea un impact asupra statutului de „vaccinat complet”

„Dacă am avea de fapt valul Omicron aici, în Germania, atunci 2G ar fi realizat atunci când ai a treia vaccinare. Cu două vaccinări nu poți presupune că ești complet protejat.”, spune Lauterbach.

Tulpina Omicron se răspândește rapid

”2G înseamnă că persoanele recuperate și complet vaccinate au acces la facilități. Dar vom trece peste acest pod când vom ajunge la el”, a spus Lauterbach.

Totodată, oficialul german a mai adăugat că primul lucru de făcut este să se prevină infecția cu varianta Omicron în Germania, iar vaccinările de rapel sunt o pregătire optimă pentru aceasta. ”Acesta este primul pilon în protecția sănătății pe care îl avem în mână”, a adăuat el.

”Al doilea pilon include o vaccinare generală obligatorie, a mai spus ministrul, potrivit BILD.

Amintim faptul că tulpina Omicron se răspândește cu repeziciune la nivel mondial. 57 de țări au raportat deja infectări, inclusiv România, care a raporat un ultim caz în urmă cu câteva ore.

Autoritățile sanitare au anunțat că un nou caz cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmat în România. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Brașov, contact de familie cu pasagera cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021 și care a fost confirmată cu tulpina OMICRON în data de 4 decembrie 2021. Bărbatul este izolat la domiciliu, iar starea sa de sănătate este bună. Este vaccinat cu schema completă de vaccinare.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 3 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.