Dominic Fritz cere o finanțare de 25 de milioane de euro din PNDL 3. Ce vrea să facă cu acești bani

Miercuri, Primăria Timișoarei a anunțat că dorește o sumă de peste 25 de milioane de euro din fondurile programului ”Anghel Saligny”, bani pe care îi va folosi pentru realizarea pasajului Solventul. Cererea lui Dominic Fritz urmează să fie aprobată de consiliul local. Costurile totale ale acestui proiect sunt în valoare de 132,2 milioane de lei, scrie newsweek.ro.

Chiar primarul Timișoarei a declarat că instituția pe care o conduce este în continuă căutare de fonduri, subliniind că orice ban provenit din fonduri nerambursabile reprezintă un ban pentru bugetul orașului.

„Suntem într-o continuă căutare de fonduri pe care să le atragem pentru proiectele Timișoarei, fiecare leu obținut din fonduri nerambursabile fiind un leu câștigat pentru bugetul orașului. Pasajul Solventul este unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură pe care le avem în lucru și de aceea este important să obținem acum această finanțare”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

USR a declarat în numeroase rânduri că vrea desființarea PNDL 3

În timp ce conducerea USR declara la începutul lunii septembrie că ”PNDL 3 este însă o hoție. Este programul becurilor de 1.800 de euro și a toaletelor din Teleorman de 80.000 de euro. Programul celor 44,5 miliarde de lei scurși în buzunarele baronilor. Dezvoltarea României nu se poate face cu programele de îmbogățit baronii locali, moștenite de la Liviu Dragnea”, Primăria Timișoara mai are depuse deja două proiecte în cadrul PNDL 3.

Acestea sunt în valoare de 17 milioane de lei și sunt pentru construcția unei noi pasarele pietonale amplasată între Podul Michelangelo și Podul Mihai Viteazul și reabilitarea pasarelei Gelu-Crizantemelor, aflată în zona Iosefin-Dâmbovița.

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, este și ea un membru USR care cere bani din PNDL 3 pentru extinderea rețelei de apă din zonă, în ciuda celor declarate de conducerea partidului.