Tragedie imensă în lumea artistică! O figură emblematică a industriei cinematografice din Nigeria a murit după o lungă luptă cu boala.

Un eveniment controversat legat de moartea soției sale i-a distrus cariera, deși s-a dovedit că nu a avut nicio implicare în nefericitul incident.

Tragedie imensă în lumea artistică! A murit un cunoscut actor nigerian

Actorul din Nollywood, Rich Oganiru, a murit la câteva săptămâni după ce a dezvăluit publicului faptul că starea sa de sănătate este una șubredă.

În urmă cu două săptămâni, a apărut online un videoclip al regretatului actor, care arăta foarte rău, întins în pat și în căutare de sprijin financiar.

Videoclipul, distribuit de unul dintre colegii săi, avea titlul ”Vă rog, toată lumea ar trebui să întindă mâna înainte de a muri”.

Actorul născut în Owerri a murit marți, după ce s-a luptat cu boala mai multe luni de zile. Trist este faptul că Oganiru s-a confruntat și cu probleme financiare, el neavând bani să își trateze problemele de sănătate.

Cariera sa s-a întins pe parcursul a două decenii și a inclus peste 300 de filme, precum „Regina lui Hasso Rock”, „Efort pierdut”, „Ziua plății”, „Lacrima”, „Stoneface îndrăgostit”, „Givers Never Lack” și „Maiestatea Sa”.

Altele sunt „Destinul meu”, „Bătălia celor bogați”, „Control politic”, „Control total”, „Ultima mărturisire”, printre multe altele.

Arestat pentru presupusa ucidere a soției sale

În 2012, actorul de la Nollywood a fost arestat pentru presupusa ucidere a soției sale în Abuja, Teritoriul Capitalei Federale, potrivit premiumtimesng.com.

El a negat acuzațiile și a fost găsit în cele din urmă nevinovat.

Totuși, în urma incidentului, cariera sa a avut de suferit și nu a mai revenit niciodată în industrie.

Înainte de moartea sa, a fost consultant în marketing corporativ pentru Abuja al Actors Guild din Nigeria.

Nollywood este un pseudonim care s-a referit inițial la industria cinematografică din Nigeria.

Originea termenului datează de la începutul anilor 2000, în urma unui articol articol din The New York Times.

De-a lungul anilor, termenul Nollywood a fost folosit și pentru a se referi și la alte industrii de film afiliate, cum ar fi cinematograful ghanez în limba engleză, ale cărui filme sunt de obicei coproduse cu Nigeria și / sau distribuite de companii nigeriene.

Termenul a fost folosit și pentru filmele din diaspora nigeriană / africană considerate a fi afiliate cu Nigeria sau făcute special pentru a captura publicul nigerian.

Nu există o definiție clară cu privire la modul în care trebuie să fie un film „nigerian” pentru a fi denumit Nollywood .