Conform celor spuse de Bogdan Gheorghiu, hotărârea de Guvern privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 421/2018 pentru instituirea Schemei de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice a fost adoptată în şedinţa Executivului.

Ce vizează noile modificări

Modificările aduse de această Hotărâre de Guvern includ extinderea termenului de valabilitate al schemei de ajutor de stat până la 31.12.2023, modalitatea alocărilor financiare, modalitatea de plată, obligaţiile beneficiarului şi completarea Comisiei de selecţie, denumită în continuare „Comisia de Film în România”.

De asemenea, urmează să fie aprobate în termen de 30 de zile prin ordin al Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, criteriile pentru încadrarea ca produs cultural, procedura de evaluare şi verificare a proiectelor depuse, a procedurii de monitorizare a proiectelor acceptate la finanţare şi a procedurii de plată.

Ce a transmis Bogdan Gheorghiu

„Hotărârea de guvern privind modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 421/2018 pentru instituirea Schemei de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografiei a fost adoptată în ședința de guvern.

Industria cinematografică și audiovizuală va putea beneficia, în curând, de sprijinul financiar nerambursabil în cuantum de până la 45% din valoarea proiectelor, prin intermediul Ministerului Economiei Energiei și Mediului de Afaceri.

Modificările aduse de această Hotărâre de Guvern sunt cu privire la: extinderea termenului de valabilitate al schemei de ajutor de stat până la 31.12.2023, modalitatea alocărilor financiare, modalitatea de plată, obligațiile beneficiarului și completarea Comisiei de selecție, denumită în continuare “Comisia de Film în România”.

În termen de 30 de zile, vor fi aprobate, prin ordin al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, criteriile pentru încadrarea ca produs cultural, procedura de evaluare și verificare a proiectelor depuse, a procedurii de monitorizare a proiectelor acceptate la finanțare și a procedurii de plată.

Pe acestă cale, le mulțumesc tuturor reprezentanților sectoarelor cinematografic și audiovizual pentru dialogul constant și constructiv pe care l-au avut, atât cu Ministerul Culturii, cât și cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri”, a scris Bogdan Gheorghiu pe pagina sa de Facebook.