În cadrul emisiunii „Mission Driven”, realizată de Nasdaq, CEO-ul UiPath a vorbit despre misiunea companiei sale: să ajute oamenii din diverse domenii în aceste vremuri dificile cauzate de infamul coronavirus.

„Principiul de bază al UiPath este să fi cât mai modest. Pentru a schimba lumea, ai nevoie de o viziune îndrăzneață care să permită unei companii să reacționeze cât mai repede. Am fost în stare să raportăm cea mai rapidă creștere pe care a înregistrat-o vreodată o companie de software”.

Accelerarea realizărilor umane

Daniel Dines a fost întrebat în cadrul emisiunii ce înseamnă pentru el să conducă o companie care își pune scopul pe primul loc.

„Noi considerăm că participăm în accelerarea realizărilor umane. Mișcare pe care noi o vedem este la fel de importantă precum industrializarea. Vedem aceeași mișcare când sarcinile cu o importanță mică sunt întrebuințate calculatoarelor, când oamenii se pot concentra pe treburi mai intelectuale și cognitive. Observăm o mare schimbare și evoluție în felul în care munca este făcută.

Democratizăm automatizarea, de la devepoleri experimentaţi la cei care abia au început să muncească. Iar ultima treaptă a automatizării este partea de analiză, unde poţi măsura atât indicatorii de performanţă IT, cât şi indicatorii de performanţă a business-ului”, a răspuns fondatorul UiPath.

Egalitatea dintre muncă și joacă

„Am crezut întotdeauna în egalitatea dintre muncă și joacă. Cât timp faci ceva care îți place, nu muncești, ci te joci. Este ca și cum ai fi plătit să te joci jocuri video. Eu cred că întreaga muncă umană poate fi la fel”, a subliniat acesta.

Legat de răspunsul lor față de actuala pandemie, Daniel Dines a spus următorul lucru:

„Noi suntem o companie care a fost gândită să lucreze de la distanță. Ne-am folosit de situația noastră pentru a ne concentra pe clienți. Am accelerat procesul de testare pentru un spital care ne este client. Am putut salva asistente. Timpul ce pe care l-ar fi petrecut cu munca birocratică l-au petrecut cu pacienții.”

De asemenea, CEO-ul UiPath a fost întrebat dacă munca de acasă va fi noua normă.

„Noi credem că oamenii au realizat că trebuie să fie în aceeași cameră 5 zile pe săptămână. Mă întâlnesc cu directorul financiar şi şeful de personal doar 2 zile pe săptămână și chiar este mai bine. Noi credem că vom putea ajuta în crearea unei revoluții. Vom avea mai multă libertate și vom fi mai fericiți”, a conchis Daniel Dines.