Runda aceasta a fost condusă de Alkeon Capital, alături de Accel, Coatue, Dragoneer, IVP, Madrona Venture Group, Sequoia Capital, Tencent, Tiger Global, Wellington și T. Rowe Price Associates. Investiția totală în UiPath a ajuns la 1,225 miliarde de dolari până în momentul de față.

După ce a obținut o finațare seria-A de 30 milioane de dolari în aprilie 2017, în martie 2018 Daniel Dines a semnat pentru UiPath o finanțare seria-B de 153 milioane de dolari. Ambele runde de finanțare au fost conduse de celebra firmă americană de venture capital Accel, care mai are în portofoliu companii precum Facebook, Dropbox, Spotify și Slack. În Seria-B printre finanțatori se află și CapitalG, firma de investiții a Google – care va oferi suport echipei conduse de Daniel Dines.

UiPath este compania înfiinţată de românul Daniel Dines, cel care se află pe poziţia a treia în TOP 300 Capital – Cei mai bogaţi români, ediţia 2019, cu o avere estimată la 1,2 – 1,3 miliarde de euro.

După ce anul trecut a obţinut 568 milioane de dolari cu prilejul ultimei runde de strângere de fonduri, co-fondatorul şi directorul general de la UiPath, Daniel Dines, vede noi oportunităţi de creştere. Intrarea la bursă ar putea avea loc chiar la începutul anului următor, în funcţie de condiţiile de piaţă şi deciziile strategice.

„Ne-am început călătoria de creştere în 2016 şi dacă vă uitaţi la vârsta medie a unei companii care demarează un IPO este probabil şapte ani, aşa că nu există motive de grabă. Trebuie să devii o companie publică la un moment dat pentru a permite angajaţilor tăi să obţină mai mult lichiditate, să le oferi opţiuni cu acţiuni. Suntem aproape de acest punct”, a spus Daniel Dines, într-un interviu pentru Bloomberg.

Înfiinţată în România în anul 2005 sub denumirea DeskOver şi redenumită UiPath în 2015, compania are printre clienţi entităţi precum CIA, forţele navale ale SUA, McDonald’s Corp, Duracell şi Swiss Re. Compania avut anul trecut venituri de 360 milioane dolari