Adeleye Jokotoye, un consultant fiscal, a propus în timpul unei audieri la Lagos ca ţara sa, Nigeria, să-şi schimbe numele. Totodată, el a și explicat motivul pentru care dorește această schimbare.

Potrivit acestuia, numele de Nigeria a fost impus de foștii stăpâni coloniali, la sfârșitul secolului 19. Numele provine din denumirea râului Niger, care intră în țară din nord-vest și curge până în Delta Nigerului, unde se varsă în oceanul Atlantic.

În același timp, consultantul fiscal a venit și cu o propunere în acest sens. El susține că țara ar trebui să se numească Republica Africană Unită, pentru a reflecta sutele de grupuri etnice din țară, iar acest nume a provocat interes mare şi dezbateri intense în mediul online.

Cetățenii țării s-au implicat și ei activ în acest proces și susțin că propunerea făcută  de  Jokotoye este o glumă, presupusul nume al țării find asemănat cu statele bogate precum SUA, Regatul Unit, sau Emiratele Arabe Unite.

Ce nume ar putea să aibă Nigeria

De cealaltă parte, alți cetățeni le-au recomandat parlamentarilor să uite de schimbarea numelui și să se concentreze pe probleme mai presante cu care se confruntă ţara precum infrastructură, spitale, alimentare cu energie, securitate, scrie BBC.

Totodată, Adeleye Jokotoye a mai venit și cu o a doua variantă în cazul în care cetățenii nu vor fi prea încântați. Acesta a propus ca țara să se numească Republica Unită Alkebulan (UAR), care se traduce Republica Unită Mama Umanității.

În același timp, pe lângă modificarea numelui țării, Jokotoye a făcut și alte sugestii parlamentarilor privind modificarea stucturii de guvernare, dar și modificări la colectarea taxelor, însă acestea nu s-au bucurat de același succes la public.

De menționat este faptul că, în următoarele săptămâni, parlamentarii nigerieni urmează să analizeze și restul sugestiilor primite de la cetățeni. Amintim faptul că Nigeria este cel mai populat stat din Africa și are o populaţie de 211 milioane locuitori.