Este doliu uriaș în sportul românesc. O fostă jucătoare de tenis și antrenoare a loturilor naționale a încetat din viață la doar 61 de ani. Este vorba de Lunella Maier. Aceasta este o fostă jucătoare de tenis, componentă a loturilor naționale. Maier a fost o antrenoare foarte dedicată.

Lunella Maier a fost antrenor federal. Ea a participat cu loturile naționale la competiții internaționale de top. Marea judecătoare de tenis a fost și antrenoare în cadrul cluburilor Sport Club Minicipal Deva și ACS Cristal Hunedoara.

Mesajul transmis de Federația Română de Tenis

Marea tenismenă și antrenoare a loturilor naționale s-a stins din viață la 61 de ani. Anunțul a fost făcut, în această săptămână, de Federația Română de Tenis (FRT).

„Lunella Maier, fostă jucătoare de tenis, componentă a Loturilor Naționale, dar și o antrenoare foarte dedicată, a încetat din viață.

În cariera ei, Lunella Maier a fost Antrenor Federal, participând cu Loturile Naționale la competiții internaționale de top, dar și antrenoare în cadrul cluburilor Sport Club Minicipal Deva și ACS Cristal Hunedoara.

Federația Română de Tenis este alături de familie și prieteni în aceste momente grele.

Dumnezeu să o odihnească în pace!, au scris reprezentanții FRT pe site-ul oficial al forului tenisistic.

În urmă cu mai mulți ani, Lunella Maier (foto sânga) a antrenat echipa de junioare U14 din care făcea parte și Jaqueline Cristian, sportivă aflată acum pe locul 111 WTA!

Acest an a fost unul trafic pentru tenisul românesc. Marinel Bondoc, un celebru antrenor, a murit în luna aprilie, la 70 de ani. Acesta a îndrumat mii de copii în tainele tenisului, conducând Clubul Progresul spre o medalie la Cupa Campionilor Europeni din 2007. În luna ianuarie 2021, lumea tenisului românesc a primit o altă veste tragic. Goerge Cerbu, unul dintre cei mai mari antrenori de tenis din România, a decedat la vârsta de 69 de ani. Acesta a insistat în privința importanței laturii psihologice în tenisul de performanță, un veritabil „pionier” al acestui domeniu de activitate.

(sursa foto: FRT)