O adevărată legendă a tenisului mondial feminin a încetat din viaţă!

Marea campioană Shirley Fry Irvin a murit la 94 de ani

Este vorba despre jucătoarea americană Shirley Fry Irvin, care a încetat din viaţă marţi, la onorabila vârstă de 94 de ani.

Anunţul privind trecerea acesteia în nefiinţă a fost făcut miercuri de către International Tennis Hall of Fame, notează agenţia Reuters. Ea a murit în oraşul Naples din statul american Florida.

Shirley Fry s-a născut pe 30 iunie 1927 în Akron, Ohio. A început să joace tenis la nivel competitiv la vârsta de 9 ani. S-a căsătorit cu Karl Irvin în Australia în februarie 1957, după ce a renunţat la tenisul la nivel înalt. Cei doi au rămas împreună până la moartea acestuia, în 1976 şi au avut împreună patru copii.

Face parte dintr-un cerc select al jucătoarelor de tenis! A reuşit o performanţă greu de atins, chiar şi acum

Shirley Fry Irvin este una dintre cele zece jucătoare din istoria tenisului care au câştigat titlurile în proba de simplu la toate cele patru turnee de Grand Slam din circuitul ATP: Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open. În plus, este una dintre cele şapte jucătoare care au aşezat în vitrină şi toate trofeele de Grand Slam la dublu.

Shirley Fry Irvin a fost lider al clasamentului mondial feminin şi a câştigat primul său trofeu de Grand Slam în anul 1951, în Franţa, la Roland Garros.

Cinci ani mai târziu, în 1956, au venit victoriile din finalele de la Wimbledon şi US Open, iar apoi, în 1957, jucătoarea de tenis s-a impus şi la Australian Open.

Shirley Fry Irvin mai are în palmares şi 12 titluri de Grand Slam la dublu şi dublu mixt.

În anul 1970, ea fost inclusă în panteonul gloriilor tenisului mondial, Hall of Fame.

Sursa foto: Dreamstime