Doliu imens în fotbalul românesc. A murit Constantin „Bebe” Năsturescu. Fostul jucător al Rapidului s-a stins la vârsta de 81 de ani. Fosta extremă a disputat pentru Rapid peste 300 de meciuri în toate competițiile. Constantin „Bebe” Năsturescu a fost o adevărată legendă a fotbalului românesc. Acesta a disputat peste 300 de meciuri oficiale pentru Rapid București. Dintre acestea, 288 au fost pe prima scenă a fotbalului românesc, Divizia A, timp în care a reușit să marcheze 25 de goluri. A prestat și meciuri în competiții externe precum Cupa Campionilor Europeni, Cupa Orașelor Târguri, Cupa UEFA sau Cupa Cupelor. Acesta avea și trei prezențe la echipa națională a României.

Cine a fost Constantin „Bebe” Năsturescu

Constantin „Bebe” Năsturescu a făcut parte din lotul care a adus Rapidului primul titlu de campioni din istoria de aproape 100 de ani a acestora. În ediția 1966-1967, Rapid București se încununa campioană națională la sfârșitul unui sezon în care aceștia au obținut cu două puncte mai mult decât Dinamo București. Constantin Năsturescu a jucat în 25 de partide din 26, marcând trei goluri. Și-a mai trecut în cont și o Cupă a României în 1972.

Năsturescu a fost coleg de generație cu jucători de fotbal precum Adamache, Suciu, Pall, Gergely, Jamaischi, Dumitriu III, Voinea sau Petescu. În a1961-1962, el se transfera de la CFR Roșiori la Rapid București. Transferul se făcea pe filiala echipelor ceferiste. Între 1962-1974 a jucat la Rapid, fiind unul dintre jucătorii cu cele mai multe apariții pentru această echipă. După perioada petrecută în Giulești, el a mai jucat în diviziile inferioare pentru Progresul Brăila sau Unirea Focșani. Totodată, are și alte trei meciuri jucate la echipa olimpică a României.

Anunțul făcut de echipa FC Rapid 1932

„O veste tragică ne-a lovit în această seară. Constantin „Bebe” Năsturescu s-a alăturat Galeriei din Ceruri.
Campion cu Rapid în 1967, Bebe Năsturescu a jucat peste 300 de meciuri în alb-vișiniu. 🇱🇻
Sincere condoleanțe familiei și prietenilor!

Victoria din această seară o dedicăm memoriei fostului nostru mare jucător!

Drum lin” a fost comunicat emis pe pagina de Facebook a echipei FC Rapid 1932.

Pe 4 decembrie, lumea fotbalului a fost din nou în doliu. Atunci a fost anunțat decesul unui fost jucător de fotbal şi antrenor, care a avut legături şi cu România. Este vorba despre Momcilo Vukotic, cunoscut jucător şi antrenor de fotbal. El antrenat şi în România.  De-a lungul carierei sale, Momcilo Vukotic, cunoscut şi drept “Moca”, a jucat ca mijlocaş ofensiv la doar două echipe, însă este vorba despre nume importante ale Europei, Partizan Belgrad şi Bordeaux, în Franţa. În 2006, cu Momcilo Vukotic antrenor, Farul Constanţa a ajuns în finala Cupei Intertoto și în semifinalele Cupei României, iar în campionat au terminat pe poziţia a şaptea.

 

(sursa foto: FC Rapid 1923)