Lumea sportului internaţional este în doliu! Este vorba despre un fost jucător de fotbal şi antrenor, care a avut legături şi cu România.

Ne-a părăsit Momcilo Vukotic, cunoscut jucător şi antrenor de fotbal. A antrenat şi în România

Momcilo Vukotic, unul dintre cel mai cunoscuţi reprezentanţi ai fotbalului din Serbia, a încetat din viaţă, vineri, la vârsta de 71 de ani.

De-a lungul carierei sale, Momcilo Vukotic, cunoscut şi drept “Moca”, a jucat ca mijlocaş ofensiv la doar două echipe, însă este vorba despre nume importante ale Europei, Partizan Belgrad şi Bordeaux, în Franţa.

Pentru mult timp, Vukotic a deţinut recordul prezenţelor în tricoul celor de la Partizan Belgrad, jucătorul bifând nu mai puţin de 791 de meciuri pentru echipa din capitala Serbiei, notează stirileprotv.ro. El a înscris 306 goluri pentru Partizan.

Jucătorul a fost selecţionat şi de 14 ori în naţionala Iugoslaviei, între 1972 şi 1978, pentru care a marcat de patru ori.

Rezultate foarte bune pentru Farul Constanţa sub conducerea lui Vukotic. A antrenat şi alte echipe cunoscute

După ce şi-a pus ghetele în cui, sârbul nu a putut sta departe de lumea fotbalului şi a devenit antrenor. Printre echipele pe care acestea le-a antrenat se numără Partizan, Apollon Limassol, naţionala Ciprului, PAOK Salonic, dar şi Farul Constanţa, echipa patronată în acest moment de Gică Hagi.

În 2006, cu Momcilo Vukotic antrenor, Farul Constanţa a ajuns în finala Cupei Intertoto și în semifinalele Cupei României, iar în campionat au terminat pe poziţia a şaptea.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, pe pagina oficială de Facebook a clubului din Constanţa a apărut următorul mesaj emoţionant:

“Rămas bun, Momcilo Vukotic !

Farul Constanța anunță cu tristețe trecerea în neființă a fostului antrenor sârb Momcilo Vukotic, la vârsta de 71 de ani.

Acesta a pregătit echipa noastră în anul 2006, reușind să obțină calificarea în finala Cupei Intertoto și în semifinalele Cupei României. În cariera de jucător evoluase de 791 de ori pentru Fudbalski klub Partizan Belgrad !

Najdublje saučešće porodici i prijateljima Počivaj u miru!”