Viitorul Constanța şi Farul Constanța au fuzionat, cu Gheorghe Hagi pe banca tehnică. Autoritățile vor construi un nou stadion

Viitorul Constanţa şi Farul Constanţa, au fuzionat iar începând de luni, 21 iunie, oraşul şi judeţul va avea o echipă de Liga 1, numită „Farul Constanța”. Pe banca tehnică a noii echipe se va afla Gheorghe Hagi.

„Aceasta este cea mai fericită zi a fotbalului constănţean de multă vreme încoace şi totul li se datorează în principal domnilor Gheorghe Hagi, Ciprian Marica, Gheorghe Popescu, şi, nu în ultimul rând, tuturor suporterilor acestei minunate echipe care au ţinut vii spiritul şi speranţele fariste şi au făcut mari sacrificii pentru renaşterea clubului nostru.

Fără ei şi fără dumneavoastră, Farul nu ar însemna nimic. În aceeaşi măsură, vreau să mulţumesc Viitorului Constanţa pentru tot ceea ce a realizat în fotbalul românesc şi pentru că a pornit pe acest nou drum alături de toţi constănţenii. (…) Într-o ţară în care lumea se dezbină, există şi oameni care vor să se unească. Fuziunea celor două branduri este cea mai impostantă mişcare în istoria sportului constănţean. (…) Când două nume se unesc este o forţă. Va fi o singură galerie, acelaşi spirit. Va exista un singur brand: Farul Constanţa. Va exista şi Academia Gheorghe Hagi în continuare”, a transmis primarul Constanţei, Vergil Chiţac.

În acest context, Gheorghe Hagi a explicat că „vor fi greutăţi foarte multe, acum reprezentăm un oraş, un judeţ, Dobrogea toată. Suntem obligaţi să facem un fotbal foarte bun, o echipă mare care să atace şi apoi să se apere. Suntem responsabili şi putem deveni cei mai buni.”

Acesta este doar începutul

De asemenea, primarul Constanței a mai scris pe propria pagină de socializare că „Farul Constanța este un club mai puternic decât a fost vreodată” iar „acesta este doar începutul”.

„Dragi constănțeni, începând de astăzi Farul Constanța este un club mai puternic decât a fost vreodată. Aceasta este cea mai fericită zi a fotbalului constănțean de multă vreme încoace și totul li se datorează în principal domnilor Gheorghe Hagi, Ciprian Marica, Gheorghe Popescu, și, nu în ultimul rând, tuturor suporterilor acestei minunate echipe care au ținut vii spiritul și speranțele fariste și au făcut mari sacrificii pentru renașterea clubului nostru. Fără ei și fără dumneavoastră, Farul nu ar însemna nimic.

În aceeași măsură, vreau să mulțumesc Viitorului Constanța pentru tot ceea ce a realizat în fotbalul românesc și pentru că a pornit pe acest nou drum alături de toți constănțenii. Sunt în totalitate alături de acest nou proiect și vă asigur că, de acum înainte, vor urma multe vești bune pentru Farul și pentru întreg sportul constănțean. Acesta este doar începutul. Aveți încredere!”, a mai scris primarul Constanţei, Vergil Chiţac, pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin