Este doliu în lumea sportului din România. O tragedie fără precedent lovește din nou lumea boxului arădean. Adolf Ivanovici, un mare mestru al boxului s-a stins din viață. Acesta era infectat cu noul coronavirus, iar în final a pierdut lupta.

De menționat este faptul că legenda boxului arădean urma să împlinească vârsta de 60 de ani pe 8 decembrie, însă nu a ma apucat.

Adolf Ivanovici era numit de arădeni legenda boxului. El s-a născut la Grăniceri, în judeţul Arad și a început boxul în 1974, luând drumul Şcolii Sportive, elev al şi marelui campion al Aradului, Gheorghe Enculescu, care avea să îi devină mentor.

Una dintre cele mai mari performanțe dobândite a fost medalia de bronz național la nivel de juniori I, însă de aici au mai urmat multe. Mai exact, sportivul avea să facă o carieră mult mai frumoasă în calitate de antrenor.

În anii 2000, a ajuns să fabrice campioni pe bandă rulantă având alături sprijinul Universității de Vest Vasile Goldiș și Pecica, prin implicarea autorităților locale. Acesta a trecut însă prin mai multe greutăți pe parcursul carierei.

Doliu în lumea boxului! A murit un adevărat maestru

Adolf Ivanovici a suferit la un momendat un atac cerebral vascular. După evenimentul neplăcut, Ivanovici a intrat  în echipa lui Marcel Rus, la Dey Thai-Box Club, reluându-și viața din nou și făcând ce știe mai bine, în sală, alături de câteva tinere speranțe.

Totodată, el a fost și cel care l-a dus pe Andrei Buda pe cea mai înaltă treaptă a campionatului național de tineret, în timp ce fratele său, Adrian, a fost medaliat cu bronz la aceeași categorie.

De menționat este faptul că Silviu Antohe, Gabriel Lefter (multiplu medaliat la juniori, tineret şi seniori), Alexandru Grancea, Alexandru Cristofer (dublu vicecampion de seniori), Cristian Irimia şi Adrian Popuţea (medaliat cu bronz la Campionatul European de la Moscova) sau frații Bostan sunt câteva dintre produsele de top ale lui Adolf Ivanovici în cei 23 de ani de activitate.

Ultima mișcare făcută de legenda boxului arădean a fost în vara acestui an când a reînființat și CS Box Club Arad, unde a luat-o de la început cu aproximativ 20 de copii, o parte dintre ei elevi ai Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Arad.

Trebuie menționat faptul că n întreaga sa activitate, Ivanovici a susținut cauza copiilor din medii defavorizate, visul său fiind înființarea unei academii de box unde urma să se ocupe atent de astfel de sportivi. Își dorea să le poată oferi măcar o masă pe zi copiilor și să fie atent la școlarizarea lor.