Ludovic Orban, președintele PNL, a vorbit, marţi, despre acuzațiile venite dintr-o afirmație a premierului Florin Cîţu. Acesta spunea că în PNL s-a ajuns la dictatură. Răspunsul fostului premier a venit marți seara, atunci când a explicat că această acuzație este o ”glumă”. Mai mult, a atras atenția că pentru el democrația este fundamentală.

Reacția lui Orban după acuzațiile lui Cîțu

Președintele PNL i-a răspuns, marți, premierului Florin Cîțu, spunând că puține au fost perioadele în care în partid să fie mai multă democrație ca acum și că, deși a fost „sac de box” nu a ripostat.

„E o glumă. Pentru mine democraţia este fundamentală, şi în societate, şi în partid. Cred că în puţine perioade PNL a fost mai democratic decât în perioada în care am condus eu partidul. Dovada cea mai bună este că se pot exprima în felul acesta şi că nimeni nu păţeşte nimic. Deşi am fost sac de box pentru mulţi dintre colegii mei am mers mai departe şi am condus partidul mai departe”, a explicat Orban, la sediul PNL, într-o conferință de presă.

Ce acuzații a adus Cîțu

Premierul Florin Cîţu, candidat la preşedinţia Partidului Naţional Liberal, spunea, luni, că în PNL s-a ajuns „să îţi fie teamă să ai o opţiune”, iar aceasta este „dictatură”.

El a făcut aceste declaraţii la Conferinţa de alegeri de la Organizaţia PNL Sector 2, unde a susţinut-o pentru funcţia de preşedinte al filialei pe Monica Anisie.

„Monica, a venit rândul meu să te sprijin pe tine. Tu m-ai susţinut din primul moment în care mi-am anunţat candidatura şi aş vrea, cu permisiunea ta, să le spun oamenilor prin ce ai trecut atunci, pentru că ţi-a fost teamă să vii la acea poză, să vii lângă mine, ţi-a fost teamă de repercusiuni. Aşa am ajuns în Partidul Naţional Liberal – să-ţi fie teamă să ai o opţiune, să-ţi fie teamă să spui public că vrei să ai o opţiune, opţiunea ta. Asta nu este liberalism, asta e dictatură”, i s-a adresat Cîţu fostului ministru al Educaţiei.

Florin Cîțu, care candidează împotriva lui Ludovic Orban la șefia PNL. Congresul PNL va avea loc în 25 septembrie 2021, dar campania electorală internă a început de mult.