Premierul Florin Cîţu a declarat că este nevoie de un raport al Ministerului Sănătăţii în care să se precizeze cum au fost investiţi banii în sistemul medical după cazul Colectiv, pentru a vedea „unde s-au dus aceşti bani” şi dacă sistemul de sănătate este mai pregătit în prezent.

„Aici ar trebui să ne întrebăm de ce familiile cer ca pacienţii, în special pacienţii arşi, să fie transferaţi în străinătate. Cred că este nevoie să avem un raport al Ministerului Sănătăţii să ne spună ce s-a făcut cu investiţiile care s-au făcut în sistem după cazul Colectiv, să vedem unde s-au dus aceşti bani, dacă sistemul de sănătate este mai pregătit decât atunci.

Eu mă iau după ce spun familiile. Se pare că de fiecare dată, aproape, am avut şi acea problemă şi la Piatra Neamţ şi acum familiile cer ca aceste persoane care au suferit în accident să fie transferate în străinătate şi atunci ar trebui să ştim exact cum s-au cheltuit acei bani”, a declarat Cîţu, transmite Agerpres.

Florin Cîțu, despre intervenția sa din cauzul răniților de la Petromidia

Întrebat care a fost intervenţia sa şi de ce a fost nevoie de aceasta în cazul transferului pacienţilor răniţi în explozia de la Petromidia, Florin Cîţu a răspuns:

„Am aflat acum câteva zile că familiile au cerut ca cei doi pacienţi să fie transferaţi în străinătate. M-am interesat ce se face pentru ca aceştia să primească cele mai bune îngrijiri medicale.

Este vorba de vieţile unor oameni. Astăzi, vedem s-a terminat cu bine, oamenii sunt transferaţi. Am vrut să mă asigur că dorinţa familiilor este respectată, dacă acestea doresc să aibă cele mai bune îngrijiri şi că cei doi pacienţi au parte de cele mai bune îngrijiri. Ceea ce contează este că acei oameni sunt transferaţi, dorinţa familiei a fost respectată”, a spus premierul.

Întrebat ce a făcut concret pentru marii arşi, după incendiul de la Colectiv, premierul Cîţu a răspuns: „Am făcut un buget. Banii au fost alocaţi”.

Sursa foto: Guvernul României, Facebook