Anunțul serii din partea Ministerului Sănătății! Bani mai mulți pentru alocația de hrană din spitale

Vlad Voiculescu anunță că alocația de hrană pentru pacienții din spitale va fi mai mare, notează alephnews.ro. Sursa citată anterior mai spune că nivelul minim al alocației de hrană va fi de 16 lei pe zi și că plafonul maximal va fi eliminat. Amintim că, în prezent, alocația de hrană este între 5 și 20 de lei, sumă ce a fost stabilită în 2008.

Reacția ministrului Sănătății vine în contextul în care sursa anterior menționată a publicat informații care arătau că un pacient primește hrană în valoare de 10 lei, sumă mult prea mică pentru nevoile unei persoane bolnave.

Medicii sunt optimiști cu privire la schimbarea anunțată

Mădălin Ciuhodaru, medic obstetrician ginecolog, a spus, pentru sursa menționată mai sus, că s-a bucurat la anunțul făcut de ministrul Sănătății. Ea a mai spus că medicii așteaptă foarte multe de la Vlad Voiculescu.

Mai mult decât atât, ea a precizat că femeile gravide și cele care tocmai au născut au nevoie sume mai mari pentru hrană.

„Eu m-am bucurat că Vlad Voiculescu a reacționat la o știre apărută pe Aleph News și a încercat o schimbare, așa timidă, cum este ea. Eu lucrez cu lehuze și gravide. Imaginați-vă cât ar reprezenta această hrană pentru o pacientă de acest gen. E bine, noi așteptăm foarte multe de la domnul ministru, să sperăm că se concretizează“, spune Mădălina Ciuhodaru, medic obstetrician ginecolog.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea