Așadar, Vlad Voiculescu a precizat că riscurile și posibilitățile sunt analizate în ceea ce privește înmormântarea, cu respectarea obiceiurilor religioase, celor care s-au stins din cauza coronavirusului. El a mai spus că schimbările se vor face printr-un ordin de ministru.

“Schimbările se fac prin Ordin de ministrul al Sănătății, trebuie să ascultăm toți specialiștii, există comisii de specialitate. Nu e un lucru pe care să vreau eu, să vrea cineva dintre decidenți, să îl decidă din pix. E un lucru care merită 24 – 48 de ore de analiză. Nu este o reglementare nouă, e o reglementare care are un an de zile”, a precizat Vlad Voiculescu, la Antena 3.

Va fi efectuată o analiză

Voiculescu a mai explicat că, înainte de a fi luată o decizie, se va face o analiză pentru a vedea riscurile la care se expun familiile celor care au murit din cauza COVID-19.

“Opiniile sunt în special focusate pe riscurile pe care trebuie să le evităm. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare, dar prioritățile sunt cele două: pe de-o parte să ținem cont de riscurile pe care și le asumă toți cei care participă la procesul de pregătire și înmormântare și pe de altă parte sigur să le dăm posibilitatea oamenilor să își ia rămas bun de la cei dragi.”, spune acesta.

El a vorbit și despre solicitarea cultelor religioase pentru schimbarea protocolului de înmormântare al bolnavilor de coronavirus și a precizat că proiectul nu a fost blocat la Ministerul Sănătății.

“Nu există așa ceva! Să fie un proiect blocat la Ministerul Sănătății. Se lucrează, vorbim despre o reglementare care e veche de un an de zile. Nu vorbim despre un proiect blocat”, a declarat ministrul Sănătății, la Antena 3.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu