Tragedie fără precedent chiar după Crăciun. Familia lui Diego Maradona este în doliu după ce Hugo Maradona, fratele legendarului Diego Maradona, a murit la vârsta de 52 de ani, informează gazzetta.it.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost găsit mort la domiciliul său din Napoli, Italia. Totodată, aceași sursă spune că acesta ar fi decedat în cursul zilei de 28 decembrie, la ora locală 11.50, în urma unui stop cardiac.

De menționat este faptul că, Hugo Maradona locuia în zona Flegrean, în Monte di Procida, în provincia Napoli, loc unde a fost găsit fără suflare. Conform presei internaționale, la fața locului au venit medicii, care nu au avut ce să mai facă, declaraând decesul acestuia.

La fel ca și fratele său, Hugo Maradona a ales fotbalul. El a jucat în Europa la echipele Ascoli, Rayo Vallecano şi Rapid Viena. S-a retras din lumea fotbalului la vârsta de 40 de ani, apoi a încercat și o carieră de antrenor.

Amintim faptul că aceasta este a doua tragedie din lumea sportului, dar și din familia Maradona. În urmă cu aproape un an de zile, fratele său, celebrul Diego Armando Maradona, s-a stins din viață.

Tragedie în lumea fotbalului. A murit fratele lui Diego Maradona

Acesta a murit la data de 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani. La fel ca și fratele său, Diego Maradona, a murit în urma unui stop cardiac suferit într-o locuinţă din Tigre, la nord de capitala Buenos Aires, în care se recupera după operaţia recentă la care a fost supus pentru îndepărtarea unui hematom subdural.

La începutul lunii noiembrie 2020, Diego Maradona a fost operat pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge). Doctorul care a realizat intervenția spunea că aceasta a fost un succes, iar lucrurile decurg bine.

„Hematomul a putut fi îndepărtat cu succes. Diego a suportat bine operaţia. S-a trezit şi totul decurge bine”, anunța, la acel moment, doctorul Leopoldo Luque, chirurg în cadrul clinicii private din oraşul Olivos, la nord de Buenos Aires, în cursul unei conferinţe de presă.

Trebuie menționat faptul că Maradona fusese transferat la clinica respectivă după o primă spitalizare în oraşul La Plata, aflat la 60 km sud de capitala Buenos Aires, iar intervenţia chirurgicală a durat aproximativ două ore.

Ulterior, acesta a fost supus unui tratament pentru dezalcoolizare, fiind dependent de alcool.