Surse judiciare din anchetă au declarat că cele șapte persoane care l-au îngrijit pe Maradona riscă pedepse cuprinse între 8 şi 25 de ani de închisoare.

De celaltă parte, Parchetul din Buenos Aires consideră că moartea lui Maradona nu a fost rezultatul unei erori profesionale sau al unei neglijenţe a echipei medicale care s-a ocupat de „El Pibe d’Oro”. Mai exact, vinovații ar fi chiar medicii şi îngrijitorii care nu au făcut nimic pentru a-i salva viața fostului fotbalist argentinian, în momentul în care starea sa de sănătate s-a agravat.

În acest context, un membru de la Parchet a declarat că un lucru important este schimbarea acuzației în omor cu premeditare

„După atâta nedreptate, cercul s-a închis. Cea mai importantă este schimbarea acuzaţiei în omor cu premeditare”, a declarat un membru al Parchetului din San Isidoro (suburbia capitalei Buenos Aires), responsabil cu ancheta.

Acuzațiile s-au schimbat după ce la începutul lunii mai a fost publicat un nou rapot al experților, potrivit căruia, Diego Maradona a fost „abandonat în voia sorţii” de echipa sa de asistenţă medicală, scrie AFP, citată de Agerpres.

Ce au descoperit experții în legătură cu decesul lui Maradona 

În același timp, sursa citată mai preciza că fotbalistului i-a fost administrat un tratament „inadecvat, deficitar şi imprudent”, care a condus la o agonie lentă. Experții au mai menționat că toate semnele care anunțau decesul au fost ignorate atât de medici cât și de restul personalului care se ocupa de fotbalist.

„Semnele de pericol de deces pe care le-a prezentat au fost ignorate”, au estimat cei 20 de experţi, inclusiv medicii legişti care au efectuat autopsia şi specialiştii din diferite discipline medicale.

Totodată, aceștia au mai adăugat că îngrijirea medicală acordată a fost „afectată de deficienţe şi nereguli”.

Amintim faptul că, pe 25 noiembrie 2020, Diego Maradona s-a stins din viață. El suferea de probleme cu rinichii, ficatul şi inima și a murit din cauza unui infarct, la doar câteva săptămâni după o operaţie pe creier, efectuată pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

În această situație, șapte persoane au fost acuzate de procurorul din San Isidoro. Este vorba despre neurochirurgul Leopoldo Luque, principalul acuzat, psihiatra Agustina Cosachov, un psiholog, doi infirmieri (un bărbat şi o femeie) care l-au îngrijit pe Maradona înaintea morţii sale, precum şi supraveghetorul acestor asistenţi medicali şi un medic coordonator al internării la domiciliu.