Lucian Chelu, trubadurul din Parcul Libertății, s-a stins din viață recent. Anunțul cutremurător a fost făcut de nepoata regretatului cântăreț, Alexandrina Chelu, prin intermediul social media.

Lucian Chelu și-a dedicat întreaga viață muzicii, talentul și atitudinea sa i-au adus simpatia orădenilor. Acesta va rămâne viu în amintirile oamenilor datorită recitalurilor stradale susținute în special în Parcul Libertăţii din Oradea. Ultima apariție publică a lui Lucian Chelu a fost la finalul acestei veri, în august. Acesta a participat la concertul Give Peace a Chance, eveniment organizat prin tradiţie de familia sa.

Mesajul emoționant al Alexandrinei Chelu

Incidentul nefericit a avut loc miercuri, 1 Decembrie. Lucian Chelu a decedat din cauza unor complicații medicale cu care se confrunta din trecut. Familia și cunoscuții cântărețului sunt încă șocați.

„Încă nu cred că mă aflu în situația de a concepe un text… la trecut… despre unchiul meu, Lucian Chelu, frate geamăn al tatălui meu, Florian. Habar nu am cum să încep, îmi iertați stângăcia.

Anunțăm cu profundă tristețe trecerea la cele veșnice a celui care a fost tată, frate, unchi, cumnat, muzician de elită și un om extrem de rezistent și capabil – LUCIAN CHELU, azi, 1 decembrie, cu doar câteva ore în urmă.

A avut parte de o cruntă boală pulmonară, de ani de zile, care l-a răpus în ultimele 3 luni ceva mai agresiv. Ajuns la spital, a preferat continuarea tratamentului acasă, unde am avut grijă să aibă tot ce are nevoie un bolnav. În ultimele săptămâni mai mult la pat, simțeam că lucrurile nu merg foarte bine, a slăbit mult și i-a cedat inima într-un final.

În ultimele zile munceam intens la steaguri, însă eram la el zi de zi. Ne-a lăsat… să spun așa, să muncim, până în ultima clipă… Azi vindeam ultimele steaguri… când am fost sunați de doamna care îl îngrijea peste zi… că nu mai respiră. Atunci s-a oprit totul și am aflat înmărmuriți că… a murit. Azi, de 1 decembrie, Ziua Națională…

Actele medicale erau la mine… de 3 luni… le purtam într-o punguță textilă tricoloră… E șocant… sincer.”, a scris Alexandrina Chelu pe Facebook.