În cadrul unei intervenții telefonice la postul de televiziune România TV, cu ocazia Zilei Naţionale, copreşedintele AUR George Simion a lansat un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis. Potrivit liderului AUR, președintele ar trebui „să meargă liniștit la golf” și să-i lase pe român în pace.

Mesajul transmis președintelui Iohannis

De asemenea, George Simion a vorbit despre recepția de la Palatul Cotroceni cu ocazia zilei de 1 Decembrie și a mărturisit că nu a fost invitat de Klaus Iohannis la acest eveniment. Cu toate acestea, chiar dacă ar fi primit invitația nu ar fi onorat-o, cum au făcut de altfel mulți alți invitați.

„Nu m-as fi dus la Cotroceni nici dacă m-ar fi invitat Klaus Iohannis. Am înțeles că nu au onorat mulți invitația. Iohannis este din ce în ce mai singur. Sperăm să nu mai fie președinte încă 3 ani. Noi continuăm campania de strângere de semnături și am strâns aproape 500.000 din România și diaspora. Noi vrem sa îl lăsăm pe Iohannis la Alba Iulia, dar nu în cetate, unde s-a făcut Marea Unire, ci un pic mai încolo, unde îi place dansului, pe terenul de golf. Să meargă liniștit la golf și să ne lase”, a spus George Simion.

Noul guvern nu apucă primăvara

De asemenea, copreședintele AUR a vorbit despre primirea pe care a avut-o Dacian Cioloș și Vasile Dîncu la Alba Iulia, care nu a fost tocmai una pozitivă. Potrivit lui Simion aceștia au fost primit cu huiduieli. În acest context, liderul AUR consideră că Guvernul nu va prinde primăvara anului viitor și speră că românii vor primi ceea ce își doresc, alegeri anticipate.

„Astăzi, la Alba Iulia, Dacian Cioloș a cam fost huiduit, la fel și Vasile Dîncu. Nu cred că acest guvern apucă primăvara, sau măcar așa sper. Noi facem ce ne cere poporul: semnături pentru suspendare și căutăm alegerile anticipate. Oamenii aceștia caută să-și închidă niște contracte și niște afaceri. Noi sperăm să putem stopa închiderea combinatului de la Târgoviște și să stopăm planurile UDMR, care am văzut că vor să schimbe Constituția și 1 Decembrie să nu mai însemne ce înseamnă acum”, a mai spus copreședintele AUR.