Este doliu mare în lumea filmului. Regizorul Jean-Marc Vallée a murit la vârsta de 58 de ani. El a fost creatorul unor filme cunoscute precum „Dallas Buyers Club”, „Big Little Lies”. Regizorul canadian a murit în Quebec City, la vârsta de 58 de ani, scrie Variety. În acest moment, cauza morţii nu este cunoscută.

Partenerul său de producţii, Nathan Ross, a avut o declarație impresionantă. El a spus că Jean-Marc reprezenta creativitatea, autenticul şi încerca lucruri diferite.

„A fost un artist adevărat şi generos, un tip iubitor. Toţi cei care au lucrat cu el au putut vedea talentul şi viziunea de care a dat dovadă. A fost un prieten, partener creativ şi un frate mai mare pentru mine. I se va simţi lipsa, dar este mângâietor ştiind că stilul său frumos şi munca sa de impact pe care le-a împărtăşit lumii vor dăinui”, a comentat Nathan Ross.

Filmul care i-a marcat cariera lui Jean-Marc Vallée

Regizorul Jean-Marc Vallée a fost nominalizat la categoria „best editing” în 2013 pentru „Dallas Buyers Club”, care le-a adus un Oscar lui Jared Leto şi Matthew McConaughey. Filmul s-a bazat pe povestea adevărată a lui Ron Woodroof, un pacient cu SIDA care făcea contrabandă cu medicamente în Texas şi le distribuia prietenilor pacienţi cu aceeaşi boală prin „Dallas Buyers Club”. Anul următor, el a regizat „Wild” cu Reese Witherspoon. A continuat să lucreze cu Witherspoon la serialul HBO „Big Little Lies”, pentru care a câştigat un premiu Emmy. Adaptat după bestsellerul semnat de Liane Moriarty, serialul limitat le-a avut în rolurile principale și pe Laura Dern, Nicole Kidman și Shailene Woodley. El a fost apreciat pentru modul luxuriant în care a fost prezentată viața unor familii bogate de pe coastă care trebuiau să se confrunte cu o moarte subită în mijlocul lor.

Următorul proiect HBO al lui Vallée a fost o altă mini-serie bazată pe cartea „Sharp Objects”. Vallée urma să regizeze un alt serial pentru HBO, „Gorilla and the Bird”, bazat pe cartea de memorii a lui Zack McDermott, despre un avocat din oficiu care suferă o criză psihotică bruscă.

Mesajul transmis de HBO

„Jean-Marc Vallée a fost un cineast strălucit, cu o dedicare feroce, un talent cu adevărat fenomenal care a infuzat fiecare scenă cu un adevăr profund visceral și emoțional”, se arată într-un comunicat remis de HBO.

„A fost, de asemenea, un om extrem de grijuliu, care și-a investit întreaga persoană alături de fiecare actor pe care l-a regizat. Suntem șocați de vestea morții sale subite și transmitem sincere condoleanțe fiilor săi, Alex și Émile, familiei sale extinse și partenerului său de producție de lungă durată, Nathan Ross.”, au mai spus aceștia.

Născut la Montreal, Vallée a studiat filmul la Universitatea din Quebec. După ce a realizat videoclipuri muzicale și scurtmetraje, a realizat primul său lungmetraj, „Black List”.