Este doliu imens în lumea sportului. Frederic Sinistra, supranumit cel mai puternic om al Belgiei, a fost răpus de COVID-19. Acesta avea doar 41 de ani. El a fost de trei ori campion mondial la kickbox. Moartea fulgerătoare a venit pe fondul infecției cu COVID-19. Cel mai puternic om din Belgia a decedat pe 15 decembrie, la Liege.

El s-a luptat cu temutul virus încă din luna noiembrie. Într-un final a fost externat din spital şi toată lumea a crezut că lucrurile s-au liniștit. Din păcate, câteva zile mai târziu a fost răpus de boală. Jurnaliștii de la De Telegraaf au dezvăluit că Frederic Sinistra nu se vaccinase contra noului coronavirus pentru că nu credea că este o boală letală.

„Tuturor celorlalţi care m-au susţinut ani de zile şi mai ales pentru acest ultim calvar în care am văzut moartea cu adevărat vă mulţumesc din suflet pentru mesajele de susţinere sau încurajare”, a scris Fred Sinistra, într-un ultim mesaj postat pe Facebook, pe 13 decembrie. A fost unul dintre momentele în care a crezut că a trecut peste boală. Câteva zile mai târziu el a încetat, însă, din viață. Cel mai puternic om din Belgia , campionul la kickbox a fost inmormântat pe 21 decembrie.

A refuzat invariabil să pronunțe cuvintele COVID și corona

Sursa citată a susținut că a fost o legendă în lumea internațională a artelor marțiale. Colegii îl descriau uneori pe Sinistra ca fiind „cel mai puternic om din Belgia”. Cu toate acestea, puternicul de la Liège a fost spitalizat la sfârșitul lunii noiembrie din cauza unei infecții corona, care i-a afectat în principal funcția pulmonară. Cu toate acestea, Sinistra a refuzat invariabil să pronunțe cuvintele ‘covid’ și ‘corona’. Acesta era de părere că vârsta sa relativ tânără și condiția sa fizică îi vor asigura o protecție suficientă împotriva oricăror simptome Covid-19.

Sinistra a fost înmormântat la începutul acestei săptămâni. Lumea artelor marțiale a reacționat cu devastare la moartea sa. Soția campionului de kickbox, de asemenea, pe propriul său cont de Instagram. Ea a negat că soțul ei a murit din cauza Covid-19.