Doliu în lumea filmului după ce actorul Florin Oprițescu s-a stins din viață. El era cunoscut peste hotare pentru roluri în filmele spaniole, în special pentru rolul Vlad Dragic din seria „Mar de Plastico”.

În ceea ce privește cauza morții, trebuie menționat faptul că Florin Oprițescu a fost diagnosticat în urmă cu doi ani  cu o boală gravă. În urmă cu câteva luni, actorul anunța că în octombrie 2020 a fost diagnosticat cu leucemie.

El avea doar 42 de ani și credea că a câștigat lupta în fața bolii. Actorul declara că a reușit să învingă boala datorită fiului său, în contextul în care, de la acesta, medicii i-au transferat celule stem și măduvă osoasă. În ciuda speranțelor sale însă, se pare că boala l-a învins pe el, scrie presa spaniolă.

Amintim faptul că Florin Oprițescu  s-a născut la Timișoara și a emigrat la vârsta de 21 de ani în Spania, unde a lucrat timp de cinci ani ca bucătar, dar și în domeniul construcțiilor. La 30 de ani, s-a decis să-și urmeze visul și să se dedice în totalitate cinematografiei. După câteva roluri de figurație, norocul i-a surâs și a început să joace alături de mari actori din industria filmului.

Doliu în lumea filmului. A murit un cunoscut actor

Colegii și oamenii care l-au cunoscut sunt încă șocați de moartea fulgerătoare e acestuia, în contextul în care actorul nu mai avea nicio temere că ar putea păți ceva.

”Călătorie plăcută, Florin, un gigant frumos cu o inimă de aur!!! Să-ți fie țărâna ușoară!”, a scris pe Facebook actorul Fernando Caya, cel care l-a interepretat pe colonelul Tamayo din ”La casa de papel”.

La rândul ei, o altă prietenă a transmis un mesaj emoționant, în condițile în care actorul era o persoană foarte religioasă.

”Cu profunda durere va anuntam trecerea catre Imparatia Tatalui Ceresc, a Mantuitorului nostru Iisus Hristos si a Duhului Sfant a celui care a fost crestin, prieten, sot bun si tata desavarsit, domnul Florin Opritescu, actorul romanilor din Spania.

Îl cunosteam de 20 de ani. Smerit, cu chipul frumos al unui cavaler medieval care-si indreapta intreaga fiinta spre ” Regatul Cerurilor”, Florin m-a asteptat pentru a-i pregati lunga calatorie cu Sfanta Liturghie si, apoi a primit Trupul si Sangele Domnului cele de viata facatoare.

Comunitatea parohiala a Sfantului Gheorghe din Barcelona a pierdut un crestin si prieten bun si a castigat un rugator. Domnul sa te odihneasca in pace prieten bun si drag”, a mai scris o altă bună prietenă a actorului.