UPDATE 1: Premierul anunță că va trimite propunerea la președinte

În urma votului Bioului Politic Național al PNL, premierul Florin Cîțu a anunțat că propunerea va fi trimisă către Klaus Iohannis în cursul de azi.

„Astăzi vom trimite propunerea cu Dan Vîlceanu ministrul al Finanţelor catre preşedintele Klaus Iohannis. Vrem să fie depus tot astăzi jurământul de către noul ministru la Palatul Cotroceni”, spune premierul.

Breaking news! Dan Vîlceanu a fost validat pentru funcția de ministru de Finanțe

Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal (PNL) l-a votat în urmă cu puțin timp pe deputatul liberal Dan Vîlceanu pentru a prelua portofoliul Ministerului de Finanțe, condus interimar de prim ministrul Florin Cîțu.

Deputatul liberal a primit 47 de voturi pentru, în timp ce fostul premier, actual șef al Camerei Deputaților și liderul PNL, Ludovic Orban, a votat împotriva sa.

Urmează ca premierul Florin Cîțu să trimită propunerea către președintele Klaus Iohannis. Dacă șeful statului va accepta propunerea venită din partea premierului, atunci Dan Vâlceanu va depune jurământul și va ocupa oficial funcția de conducere a Ministerului Finanțelor Publice.

Rareș Bogdan a anunțat de marți seara că Dan Vîlceanu va fi ministrul Finanțelor

Rareș Bogdan a declarat, marți seara, după o întâlnire a liderilor din tabăra Cîțu, că, miercuri, Dan Vîlceanu va fi votat ministru al Finanțelor.

„Vom avea BPN mâine la 10:30. Am încercat ca acest BPN să îl convoace președintele actual al partidului, însă domnia sa nu a dorit acest lucru. Noi considerăm că România trebuie să fie condusă, să avem un ministru de Finanțe și îl vom valida pe Dan Vîlceanu ca ministru de Finanțe. Este o chestiune absolut firească, normală, e unul dintre specialiștii partidului nostru și e un om cu care Florin Cîțu poate lucra.

În negocierile pe care le-am avut aici în luna decembrie, Florin Cîțu a dorit un singur lucru, să aibă un ministru al Finanțelor cu care să poată lucra. Atunci a venit Alexandru Nazare, iar colaborarea, din păcate, nu a fost cea mai bună și lucrurile s-au viciat. 45 de zile a stat Florin Cîțu ca ministru al Finanțelor, mâine îl vom valida pe Dan Vîlceanu, va face jurământul, iar pe 22 august, data limită, vom avea ministru al Finanțelor“, a precizat Rareș Bogdan.