Surpriză totală în Guvern. În urmă cu câteva minute, a devenit oficială remanierea lui Alexandru Nazare de la Ministerul Finanţelor. S-a aflat şi cine va fi înlocuitorul acestuia.

Cîţu şi-a impus omul la Finanţe

Premierul Florin Cîţu şi-ar fi impus preferatul la Ministerul Finanţelor, conform surselor citate de către Antena 3. Este vorba, din primele informaţii, de Dan Vîlceanu, deputat PNL și apropiat lui Florin Cîțu.

A existat deja o discuţie contradictorie în acest sens între şeful PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu. Şeful liberal ar fi, conform sursei citate, împotriva acestui demers care îl privește pe ministrul Finanțelor. Discuția ar fi fost una destul de aprigă. Totul se întâmplă în contextul în care Alexandru Nazare s-ar fi opus planului premierului de a da, în perioada următoare, mai multe fonduri pentru primării.

Cine este Dan Vîlceanu?

Dan Vîlceanu este deja la al doilea mandat de parlamentar, fiind ales pentru a doua legislatură la rând. Acesta face parte din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor. Trecutul politic al lui Nazare se leagă însă de partidul cu care PNL se luptă de ani de zile, PSD.

Dan Vîlceanu a fost lider al Tineretului Social Democrat (TSD) înainte să ajungă la PNL şi să devină parlamentar timp de două mandate până acum. Actualul şef al filialei PNL din Gorj, Vîlceanu este în tabăra lui Florin Cîţu la pentru Congresul PNL din 25 septembrie.

Deşi se află în alianţă cu USR-PLUS, Vîlceanu îi consideră pe aceştia adversarii liberalilor în alegerile din 2024.

„Trebuie să realizăm că nu mai suntem doar noi şi PSD în lupta asta, în competiţia asta. Au mai apărut şi alte partide, cum e USR.

Chiar dacă suntem într- coaliţie, în 2024 vor fi adversarii noştri în campania electorală şi atunci ne trebuie o schimbare, ne trebuie o altă viziune care să îi facă pe oameni să înţeleagă, aşa cum spune Florin Cîţu, că avem nevoie de opt ani de guvernare liberală, să dezvoltăm România.

Din păcate, România a rămas în urmă cu reforme absolut necesare”, a afirmat Dan Vîlceanu, în cadrul Conferinţei de alegeri a filialei teritoriale Botoşani a PNL, că USR va fi adversarul PNL la alegerile din 2024.