Este vorba despre deputatul libera Pavel Popescu, cadidatul susținut de premierul Florin Cîțu. Acesta a fost reales, marţi seară, în funcția de preşedinte al filialei PNL Sector 4.

În ceea ce privește voturile primite, Pavel Popescu a obţinut 395 de voturi, iar contracandidatul său, Mihai Belu, 201 voturi.

“Sunt astăzi aici să îl susţin pe Pavel Popescu. Pavel Popescu a fost şi el sunat de foarte multe ori să dea o rezoluţie pentru un candidat atunci când contau filialele, când se numărau filialele. Acum nu se numără, atunci se numărau. I s-a impus, bineînţeles, prin biroul său i s-a impus să aibă această decizie şi a fost singurul om cu vot împotrivă.

A avut un argument foarte bun. De ce să dăm o susţinere pentru un singur candidat când poate vom mai avea şi alţi candidaţi. A avut curajul să stea drept şi să nu răspundă ameninţărilor. Partidul Naţional Liberal nu este o dictatură şi vă rog pe toţi aceia care sunteţi sunaţi de fiecare dată şi ameninţaţi să ieşiţi public şi să spuneţi. Pentru că, dacă se întâmplă aşa ceva, nu ne face cinste nouă”, a spus prim-ministrul.

În același timp, Florin Cîțu a mai subliniat faptul că liberalii trebuie să aibă un candidat în fiecare sector al Capitalei, acesta fiind un pas mare în construcția celui mai mare partid din România.

“Asta nu se întâmplă peste noapte. Dacă aştepţi patru ani de zile şi te trezeşti că nu ai un candidat şi apoi trebuie să găseşti un candidat şi când cauţi un candidat şi vii cu tot felul de scuze, nu iese nici acela şi iese tot PSD-ul. Deci nu este nicio reţetă. PSD-ul a ieşit la Sectorul 4, chiar dacă PNL nu a avut candidat.

De aceea trebuie să ne ocupăm să ne construim candidaţi pentru fiecare primărie din România, inclusiv de sector, din primul moment, din momentul în care terminăm aceste alegeri, trebuie să începem să construim candidaţi. Dacă suntem cel mai mare partid din România, încă nu suntem, dar vom fi, aşa trebuie să ne şi comportăm”, a precizat Florin Cîţu.

”PNL nu este o dictatură”

Amintim faptul că la fel ca și în cadrul alegerilor de luni de la Sectorul 2, la scrutinul pentru filiala PNL Sector 4 au fost prezenţi şi cei doi contracandidaţi la şefia Partidului Național Liberal – actualul preşedinte PNL, Ludovic Orban, şi prim-ministrul Florin Cîţu.

După numărarea voturilor, Florin Cîțu a ținut să-i ureze felicitări câștigătorului.

„Felicitări, Pavel! Împreună suntem echipa câştigătoare”, a fost mesajul transmis de Florin Cîţu la finalul alegerilor. Totodată, trebuie menționat faptul că, înainte de scrutin, premierul afirmase că-l susţine pe Pavel Popescu, care a avut „curajul” să-l susţină, la rândul său.

Pe de altă parte, Ludovic Orban sublinia faptul că PNL nu este o dictatură.

„PNL nu este o dictatură şi vă rog pe cei care sunteţi sunaţi şi ameninţaţi să ieşiţi public şi să spuneţi acest lucru”, a declarat premierul, reluând acuzații voalate la adresa lui Ludovic Orban pe care le făcuse și luni, la alegerile de la Sectorul 2, unde de asemenea a fost prezent alături de actualul lider liberal.