Liderul AUR George Simion a declarat luni, după consultările de la Cotroceni, că propunerea pentru prim-ministru este Călin Georgescu, spunând că pe acesta îl recomandă experiența.

”Am hotărât să propunem țării pe domnul Călin Georgescu”, a spus George Simion.

”Un guvern compus din profesioniști”

George Simion a dezvăluit reporterilor că Președintele Klaus Iohannis i-ar fi spus, în timpul consultărilor,  că nu e formată în acest moment nicio majoritate, nici de stânga, nici de dreapta.

De asemenea, el a lansat și o întrebare pentru votanții PSD: ”întreb alegătorii PSD dacă sunt mulțumiți de propunere, să facă o comparație între Alexandru Rafila, care a fost de acord cu închiderea noastră în case, să-l compare cu Călin Georgescu”.

George Simion a mai spus că ”un guvern format din Călin Georgescu va fi compus din profesioniști adevărați”.

”Sute de mii de copii suferă”

Liderul AUR, George Simion, a anunțat că i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să redeschidă de urgență școlile din România.

„I-am cerut președintelui să se redeschidă școlile urgent. Singura noastră doleanță e ca Florian Colceag să devină ministru al Educației și școlile să fie deschise pentru că sute de mii de copii suferă că sunt închise școlile.

Am venit cu un cadou, participăm la consultări din condescendență națională. Ne-a spus domnul Iohannis că nu se va forma nicio majoritate”, a spus Simion.

Admirația pentru Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu

Călin Georgescu, propunerea AUR pentru poziția de Prim-ministru, a fost în perioada 1997-2013 director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă. În 2013 a devenit preşedinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma.

A mai fost secretar general în Ministerul Mediului și director al Directiei Organizații Economice Internaționale în Ministerul Afacerilor Externe. În presă, numele său a mai apărut ca reprezentant al Programului Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

Călin Georgescu a publicat în 2020 un clip pe Facebook în care spune că Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu sunt eroi prin care ”a trăit istoria națională, prin ei vorbește și a vorbit istoria națională și nu prin lachei de serviciu ai puterilor globaliste care astăzi conduc România vremelnic”.