Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova vine cu detalii de ultimă oră despre situația din județ. Potrivit sursei citate, în urma ploilor torențiale din ultimele ore, zeci de locuințe au fost inundate, iar traficul feroviar a fost și el afectat.

Mai exact, este vorba despre 50 de locuinţe care au fost inundate, zece persoane au fost evacuate, iar terasamentul căii ferate a fost afectat între Sinaia şi Buşteni în urma unei ruperi de nori care s-a produs, în noaptea de luni spre marţi, pe Valea Prahovei.

Datele comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova mai arată că întreg carosabilul a fost acoperit de aluviuni la Buşteni, dar şi la Azuga. Pe lângă acest aspect, peste 50 de locuinţe din Buşteni şi un supermarket au fost inundate, pompierii acţionând pentru evacuarea apei din case şi gospodării.

„Preventiv, în colaborare cu Salvamont şi SVSU, au fost evacuate 10 persoane, care nu au probleme medicale”, menţionează sursa citată.

Furtunile au cauzat un adevărat dezastru în Prahova 

Sursa citată mai precizează că tot la Buşteni s-a acţionat pe Strada Telecabinei pentru degajarea unui copac căzut pe partea carosabilă. În același timp, în urma ploilor, torențiale din ultimele ore au fost înregistrate probleme majore chiar și la Sinaia, unde patru gospodării sunt inundate, iar un autoturism parcat a fost luat de apă.

Totuși, ISU anunță că nu au existat trenuri blocate sau direcționate în urma celor întâmplate.

„Terasamentul CF linia II este afectat. Nu sunt trenuri blocate sau redirecţionate. Se aşteaptă vagoane cu piatră pentru a reabilita zona”, arată ISU.

CFR pe de altă parte informează că circulaţia feroviară se desfăşoară pe un singur fir între staţiile Sinaia şi Buşteni, în condiţiile în care terasamentul a fost spălat de ape. De menționat este faptul că, șa faţa locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, cinci autocamioane, nouă motopompe şi o ambulanţă SMURD.