Poiana Brașov a avut parte de o explozie de turiști joi, motiv pentru care la gondolă s-a format o coadă imensă. Mai mult, jandarmii au instalat garduri pentru a fragmenta puzderia de oameni. Se pare că mulți iubitori ai sporturilor de iarnă și-au luat concediu și s-au dus la munte încă de joi. Chiar dacă stau la coadă cu orele să ajungă pe pârtie, aceștia zic că e mai bine așa decât să stea acasă, scrie digi24.ro.

Jandarmii au intervenit în forță la munte

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov, Ion Zaharia, a explicat că este aglomerație doar în locurile de îmbarcare pentru gondolă. Pentru a evita îmbulzeala, jandarmii au instalat garduri, au fragmentat rândul și au recomandat turiștilor să poarte masca sanitară și să respecte regulile de distanțare, a spus Zaharia.

“Facem toate eforturile ca să intervenim punctual în zonele aglomerate. Am suplimentat efectivele și pe pârtie și în locurile unde se vând băuturi calde. E dificil pentru că este foarte multă lume, dar încercăm să gestionăm situația cât mai bine”, a afirmat el.

Un alt scandal a provocat haos pe pârtie

Acum câteva săptămâni, mai mulți turiști care au refuzat să se dea din calea unei ambulanțe care intervenea pe pârtia Kalinderu din Bușteni, susținând apoi că șoferul le-a speriat copiii când a pornit sirena și răspunzând cu bulgări și vin fiert, au fost amendați de oamenii legii.

Unul dintre bărbații de pe pârtie a aruncat un pahar de vin fiert în direcția ambulanței, iar un salvamontist care a încercat să liniștească turiștii agresivi a fost înconjurat și agresat verbal.

Bărbatul care a aruncat paharul a fost amendat de jandarmii montani cu 200 de lei pentru tulburarea liniștii publice. Ulterior, soția sa a fost amendată cu suma de 2.000 de lei de polițiști sosiți la fața locului, pentru apel nejustificat la 112, după ce a sunat la numărul de urgență în timp ce soțul ei era amendat de jandarmii montani și a spus că se simte amenințată de oamenii legii.

“După stabilirea situației de fapt, au fost aplicate două sancțiuni, una conform Legii nr.61/1991 în valoare de 200 de lei și o sancțiune conform OUG 34/2008 în valoare de 2.000 de lei. Reamintim că dispozitivul de ordine și siguranță publică alcătuit din polițiști, sprijiniți de jandarmi sunt la datorie pentru a asigura respectarea regulilor prevăzute de legislația incidentă pe durata stării de alertă, în tot județul Prahova”, a comunicat IPJ Prahova la solicitarea Observator de Prahova.