Emil Boc susține că are un motiv particular și totodată egoist pentru care îl suține pe premierul Florin Cîțu în cursa pentru președinția PNL. El a mai adăugat că totul este strâns legat de familia sa, în special de fetele sale, despre care spune că își dorește să trăiască în continuare în România, în țara în care s-au născut.

„Am un motiv particular și egoist, (…) care ține de familia mea, de fetele mele – eu vreau ca ele să trăiască în România. Se apropie de sfârșitul ciclului universitar și îmi doresc ca viitorul lor să fie aici, în țara asta”, spune Emil Boc, prezent la o conferință organizată la Baia Mare, la care e prezent și premierul Florin Cîțu.

Totodată, acesta a mai subliniat faptul că premierul Florin Cîțu este cea mai potrivită persoană pentru a prelua șefia PNL. Emil Boc susține că foarte mulți români au ales să plece în străinătate și există lanse ca aceștia să se poată întoarce acasă în cazul în care vor exista schimbări în țară.

Florin Cîțu ar putea schimba România 

El susține că premierul Florin Cîțu este omul care poate să facă astfel de schimbări majore, având o viziune specială în a înțelege lucrurile.

„ Avem patru milioane de români în străinătate. Cum îi aducem acasă, cum îi împiedicăm pe care care stau cu un picior să treacă granița în UE să muncească? Asta nu se poate face decât printr-o politică liberală. (…) Cine poate face acest lucru? Partidul cel mai important care este astăzi la guvernare.

Care e omul din acel partid care poate da o direcție și partidului, și țării? Este actualul premier al României, care are viziune, capacitate, înțelege lucrurile, este un iberal pur-sânge și care poate să ne dea acea Românie liberală”, conchide Emil Boc.

De menționat este faptul că, Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie. Pentru funcția de președinte al forațiunii și-au anuțat candidatura Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu