Florin Cîțu, despre reforma administrativă propusă de Emil Boc: Este o idee interesantă

Premierul a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că ideea de comasare a județelor, spusă de Emil Boc, este una interesantă care arată progres. Florin Cîțu a spus, totuși, că această idee nu a fost ridicată la nivel de coaliție.

„Sunt mai mulţi lideri în PNL care împărtăşesc această opinie. Încă nu a fost ridicată la nivel de coaliţie, dar mie mi se pare o idee interesantă. Arată progres”, a declarat premierul Florin Cîțu, într-o conferință de presă.

Ce a declarat Emil Boc

Declarația premierului vine în contextul în care primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că susține reorganizarea țării prin desființarea județelor. El este de părere că doar o reformă administrativă poate contribui la modernizarea țării.

Acesta a mai spus că a existat o asemenea încercare, în urmă cu 7 ani, dar că lucrurile nu au prins contur pentru că reforma a fost greșit modificată.

„România nu are regiunea în Constituție, avem regiuni ca și ONG-uri. Soluția este modificarea Constituției, de a introduce regiunea în Constituție.

S-a încercat în 2014, s-a ajuns la Curtea Constituțională, pentru că a fost greșit formulată și a căzut”, a spus Emil Boc.

Sursa foto: Capital