Senatorul Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei Economice a Senatului, a oferit, într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, câteva detalii despre decizia CCR privind legea dării în plată. Senatorul spune că va cere lămuriri Curţii, dar se arată revoltat şi de faptul că unele instanţe din România nu au respectat legea.

„ANUNŢ IMPORTANT ÎN LEGĂTURĂ CU LEGEA DĂRII ÎN PLATĂ

Ieri CCR a publicat motivarea cu privirea la neconstituţionalitatea articolului care impune criterii de individualizare a stării de impreviziune. Două concluzii importante:

  1. Parlamentul poate impune criterii, doar că 20% devalorizare a monedei naţionale, e prea puţin(?!?). Pentru asta voi solicita o audienţă la CCR să-mi indice cât trebuie să fie pragul ca să fie constituţional.
  2. CCR admite că instanţele aplică în mod eronat deciziile care au vizat darea în plată şi impreviziunea!!! Aici, sincer, chiar nu știu ce se poate face. Dar cum drumul României e spre normalitate, poate acum instanţele vor respecta legea.

#faraabuzuri  #vremdreptate”, a scris senatorul pe pagina sa de Facebook.

Zamfir: Cine poate să intervină când instanţele nu respectă legile?

Într-o intevenţie telefonică la Antena 3, Daniel Zamfir a explicat că va cere o audienţă la preşedintele CCR pentru lămuriri: „Mâine o să fac o hârtie către preşedintele Curţii Constituţionale. Doresc o audienţă la preşedintele Curţii să-mi spună, dacă pun 30% e constituţional? Că 20% am înţeles că nu e. 30, 40, 50, cât să fie procentul ca să fie constituţional?”

Senatorul a vorbit şi despre faptul că CCR admite că instanţele din România aplică în mod eronat decizii.

„Curtea Constituţională, este şocant pentru mine, admite că instanţele de judecată nu respectă deciziile Curţii. Ei bine, situaţia asta, dacă în prima am o soluţie, la a doua n-am o soluţie. Nu ştiu cine în ţara asta poate să intervină când instanţele din România, iată, constată Curtea, nu respectă legile. Pe mine, sincer, lucrul ăsta mă depăşeşte şi aş vrea public să-mi spună oricine din ţara asta ce trebuie făcut în situaţia în care instanţele nu respectă legea.

De 4 ani de zile sunt sute de mii de familii care sunt într-o situaţie dramatică, care-şi caută dreptate în instanţe şi, iată, constatăm de la Curtea Constituţională că oamenii au fost nedreptăţiţi în instanţă”, a declarat Daniel Zamfir pentru Antena 3.